Categories: Без рубрики

Zvezda trijumfuje i osvaja Kup Srbije: Dupla kruna ostaje na Marakani (VIDEO)

Fudbaleri «Crvene zvezde» osvojili su Kup Srbije, savladavši «Vojvodinu» sa 2:1 na stadionu u Loznici, čime su potvrdili dominaciju osvojivši duplu krunu četvrti put zaredom. Prvotimac Bostona, Džejson Tejtum postigao je 36 poena i uhvatio 12 lopti, od kojih 10 pod svojim košem i uz još četiri asistencije, odnosno tri ukradene lopte, najzaslužniji je što su Seltiksi poveli 1:0 protiv Indijane u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Utakmica je bila prava poslastica za ljubitelje fudbala, sa mnogo uzbuđenja i preokreta, a konačan ishod odlučen je tek u produžecima. «Vojvodina» je bila na pragu pobede sve do poslednjih sekundi regularnog dela, kada su imali prednost od 117:114, ali je Džejlen Braun fantastičnim košem iz ugla izjednačio i odveo meč u produžetak.

«Crvena zvezda» je prvu priliku imala već u drugom minutu preko Ognjena Bukarija, ali je golman «Vojvodine» Lazar Carević bio na visini zadatka. Ipak, u 37. minutu, Šerif Ndiaje je asistirao Mirku Ivaniću koji je preciznim udarcem postigao gol za 1:0. Tri minuta kasnije, Ndiaje je ponovo bio u centru pažnje, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

U drugom poluvremenu, Uroš Spajić je udvostručio prednost «Zvezde», dok je «Vojvodina» smanjila rezultat preko Aleksandra Vukanovića u poslednjim trenucima meča.

Iako je bilo napeto do samog kraja, «Crvena zvezda» je uspela da sačuva prednost i tako ponovo potvrdi svoju dominaciju u srpskom fudbalu. Naredni susret u finalnoj seriji zakazan je za noć između četvrtka i petka.

Корбац Маестро

Share
Published by
Корбац Маестро

Recent Posts

Nikola Jokić predvodi “Orlove” na Olimpijadi u Parizu

Najbolji igrač današnjice, Nikola Jokić, pridružiće se reprezentaciji Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu,…

2 hours ago

Atalanta osvojila prvi evropski trofej, Leverkuzen bez “triple krune” (VIDEO)

U dramatičnom finalu evropskih takmičenja, Atalanta je ostvarila istorijsku pobedu nad «Bajer Leverkuzenom» rezultatom 3:0,…

2 hours ago

Sinera nezaustavljiva povreda kuka: put u Pariz pod znakom pitanja

Iako je cela Italija željno iščekivala novi duel između Janika Sinera i Novaka Đokovića, povreda…

1 day ago

Boston preokretom do prve pobede nad Indijanom u finalu Istoka

U dramatičnom meču koji je otišao u produžetak, Boston Celticsi su uspeli da savladaju Indiana…

1 day ago

Crvena Zvezda planira sezonu 2024/25: Đurišić i pojačanja u centru i pleju prioritet

Iako sezona u Evroligi nije završena po željenim ambicijama, uspeh u Jadranskoj ligi osigurao je…

2 days ago

Saldanja na utakmici u Istanbulu: Navijači sumnjaju u prelazak u turski klub (FOTO)

Mateus Saldanja, najbolji strelac Partizana, privukao je pažnju posle nedavnog prisustva na utakmici između «Galatasaraja»…

2 days ago