Football

Zvezda ponudila preko 3 miliona evra za krilo Hamarbija

Veliki crnogorski talenat Viktor Đukanović na meti srpskog šampiona

Tim «Crvena zvezda» pokazuje na koje igrače Vladan Milojević najviše računa na početku sezone. Međutim, prelazni rok se tek zahuktava, i jasno je da će biti još promena u redovima srpskog šampiona. Jedna od njih mogao bi da bude dolazak velike nade crnogorskog fudbala – Viktora Đukanovića.

Prema pisanju švedskih medija, crveno-beli su već poslali ponudu «Hamarbiju» za 20-godišnjeg Nikšićanina, koji igra na poziciji levog krila. Navodno, ponuda iznosi preko 3.000.000 evra, što bi bio jedan od najskupljih transfera «Crvene zvezde». Đukanović bi stao uz rame Bukariju i Đigi, dok su ispred Endijaje (4.000.000) i Hvang (5.500.000). Mladi napadač je u januaru 2023. stigao u švedski fudbal iz Budućnosti za 1.000.000 evra, a brzo je postao meta bogatijih klubova. U prvoj sezoni za «Hamarbi» dao je 11 golova u 25 utakmica i privukao pažnju «Lacija», «Lorijana» i «Totenhema» koji su se zimus interesovali. Ovog leta hteo ga je «Klub Briž», za koji Šveđani tvrde da je u junu ponudio 6.000.000 evra, ali nakon negativnog odgovora, Belgijanci su se povukli.

Đukanović je 2017. godine bio na kampu FS Srbije u Staroj Pazovi, zajedno sa još 25 vršnjaka među kojima su bili Vanja Vlahović, Samed Baždar, Luka Stojanović. Za prvi tim Budućnosti debitovao je sa 16 godina i već u prvom nastupu, protiv Bokelja, postigao gol, pokazujući veliki talenat.

«Crvena zvezda» je tokom leta osvežila ekipu dovođenjem Pume, Seola, Stojića, Anana, Ilića, Dalsija i Jovanovića. Ukoliko bude postignut dogovor sa Šveđanima, njima će se uskoro pridružiti i Viktor Đukanović.

“Viktor može da igra i krilnog i centralnog napadača, sjajan je u igri ‘jedan na jedan’, želi loptu i ne beži od odgovornosti. Doveli smo jednog od najboljih i najtraženijih igrača na Balkanu, kojeg su pratili mnogi veliki evropski timovi,” rekao je sportski direktor «Hamarbija» Jesper Janson kada je Nikšićanin potpisao ugovor do 2027. godine.

Nikola Štavić

Recent Posts

Đoković dominantan protiv Runea, plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

Novak Đoković rutinski savladao Holgera Runea sa 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Malo…

2 hours ago

Kompletirana lista učesnika Olimpijskih igara 2024

Dve pobede četu Svetislava Pešića vode u četvrtfinale najvećeg sportskog takmičenja Osam selekcija se direktno…

14 hours ago

Đoković u trećem kolu uz izgubljen set: Firnli pao nakon tri sata borbe

Novak Đoković je savladao Džejkoba Firnlija sa 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) i plasirao se…

4 days ago

Demiral zbog politike preskače dva meča, povratak moguć samo ako tim stigne do finala

Turska, jedan od hitova na Evropskom prvenstvu, će u četvrtfinalu protiv Holandije biti bez sjajnog…

4 days ago

Vezenkov se vraća u «Olimpijakos»

Bugarski košarkaš Saša Vezenkov je pred potpisom ugovora sa «Olimpijakosom», što može uticati na prelazak…

4 days ago

Rumuni kao Japanci: svojom čistoćom oduševili organizatore Evropskog prvenstva (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Rumunije impresionirala je organizatore Evropskog prvenstva u Nemačkoj svojim primerom čistoće i zahvalnosti,…

4 days ago