Basketball

Zvezda blizu triple-krune nakon drame protiv Partizana (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde napravili su korak bliže osvajanju triple-krune pobedivši Partizan u „Pioniru“ sa 89:88 (31:24, 20:28, 26:21, 12:14). Partizan, iako oslabljen odsustvom nekoliko ključnih igrača, pružio je snažan otpor zahvaljujući sjajnoj igri Alekse Avramovića.

Zvezda je vodila tokom većeg dela utakmice, ali su crno-beli uspeli da ostanu u igri do samog kraja. U pretposlednjem napadu Partizana, Zek Ledej je postigao koš koji je mogao doneti prednost, ali su sudije svirale faul u napadu. Luka Mitrović je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja za Zvezdu, postavivši rezultat 89:87.

Partizan je imao osam sekundi da izjednači ili pobedi, ali Dalibor Ilić faulirao je Ledeja, koji je realizovao jedno slobodno bacanje (89:88). Međutim, Ledej nije uspeo da pogodi šut za pobedu.

Zvezda je tako osvojila sedmi derbi u nizu, dok će Partizan pokušati da prekine niz poraza u sredu pred svojom publikom.

Uvodni deo utakmice protekao je u znaku Zvezde, koja je serijom 12:0 stekla prednost (19:10). Međutim, Partizan je uspeo da se vrati zahvaljujući dobroj igri Anđušića i Avramovića, te su na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću (52:51).

Tokom treće četvrtine, Zvezda je ponovo preuzela inicijativu, ali je Partizan uspeo da se vrati u igru ulaskom Avramovića, nadoknadivši seriju rivala (77:73).

U odlučujućoj četvrtini, Zvezda je izgubila Dos Santosa zbog povrede i Lazića zbog pete lične greške, što je omogućilo Partizanu da izjednači (83:83). U poslednjim minutima, Davidovac je doveo Zvezdu do vođstva 87:83, a Partizan je sa linije penala ponovo izjednačio (87:87).

Na kraju, presudila je suša u napadu Partizana, koji nije uspeo da postigne koš iz igre u poslednjih pet minuta, čime je Zvezda zadržala minimalnu prednost i ostvarila važnu pobedu.

Корбац Маестро

Recent Posts

Novak Đoković postavlja novi rekord Federera

Novak Đoković, poznat po neverovatnim performansama na teniskim terenima, ponovo je impresionirao svet svojom igrom.…

2 hours ago

Zvezda prodala Stamenića u «Koventri» za 5.000.000 evra

Marko Stamenić prelazi u engleski «Koventri» za 5.000.000 evra, uz dodatnih 10% od buduće prodaje.…

5 hours ago

Nole ruši rekorde

Đoković prestiže Federera u još jednom parametru. Kada se čini da je na ivici poraza…

1 day ago

Bernabeu molio Krosa da ostane uz ovacije za pamćenje (VIDEO)

Nemac se zahvalio na željama, ali je ipak odlučio da preda baklju mlađima od sebe.…

1 day ago

Dragan Stojković: “Voleo bih četfertfinale Euro!”

Selektor Srbije optimističan pred Evropsko prvenstvo. Kompletni još nisu, ali raspoloženi svakako jesu. Uprkos nepotpunom…

4 days ago

Maveriksi lako sa Minesotom: Luka zakazao finale sa Seltiksima (VIDEO)

Košarkaši «Dalas Maveriksa» savladali su «Minesota Timbervulvse» sa 124:103 u petoj utakmici finalne serije plej-ofa…

4 days ago