Football

Voša se borila hrabro: Vojvodina nastavlja u Ligi Konferencija (VIDEO)

Vojvođani su sinoć pružili hrabru partiju protiv Ajaksa, ali su novim porazom od 1:3 ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope i sada će nastaviti borbu u Ligi Konferencija.

Veče pre smo tuguvali zbog poraza Partizana i Radničkog iz Kragujevca, ali Vojvodina nam je pružila razlog za ponos. Nakon 180 minuta dvomeča, Ajaks se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope s ukupnom pobedom 4:1, ali ostaju lepa sećanja navijača kluba iz Novog Sada. Tim Božidara Bandovića pružio je odličnu timsku partiju, posebno u revanšu u Bačkoj Topoli, gde su jedan od najtrofejnijih klubova u Evropi držali u neizvesnosti više od pola sata.

Posle gola za izjednačenje Lazara Nikolića u 59. minutu, Vojvodina je vratila dvomeč na jedan posed i imala šanse za senzacionalan preokret. Nažalost, mladi levi bek Hata pogodio je za Ajaks, a kasnije je Traore povećao rezultat, postavivši konačan rezultat na 1:3. Jedina mana Vošine igre bila je pad koncentracije u finišu utakmice.

Iako je poraz bio neizbežan, Vojvodina je pokazala da može igrati protiv jačih timova. Božidar Bandović sada može koristiti ovo iskustvo za dalji razvoj tima. Vojvodina je izgledala kao ozbiljan tim s jasno podeljenim ulogama. Seri i Bamidele su kreirali šanse, Njegoš Petrović je kontrolisao sredinu terena, dok je Sičenje pokazao da može biti ključni igrač.

Ajaks je bio bezopasan u prvom poluvremenu, ali je poveo početkom drugog golom Hrvata Šutala. Da nije bilo tog detalja, ovo bi mogla biti istorijska noć za Vojvodinu. Ipak, Vojvodina je imala svoje trenutke, poput stative Alekse Vukanovića na Johan Krojf Areni i šanse mladog Ivanovića da dovede Novosađane u vođstvo.

Vojvodina će sada igrati protiv Maribora u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija. Tim mora pokazati isti nivo igre kao u Amsterdamu i Bačkoj Topoli kako bi se plasirao dalje.

Baš kao i u Amsterdamu, Vojvodina je od starta pokazala zube moćnom protivniku. Ajaks je izgledao zbunjeno u prvih 20 minuta zbog presinga Novosađana. Najopasniji igrač u uvodnim minutima bio je Jusuf Bamidele, koji je, uprkos lošijoj partiji u Amsterdamu, pokazao zalaganje i nekoliko dobrih poteza.

Kejleb Zadi Seri je svojim prodorima u sredinu stvarao najveće probleme odbrani Ajaksa. Njegova asistencija mogla je doneti gol Poletanoviću, ali nije bilo adekvatne završnice. Ivanović je imao priliku da donese Voši vođstvo, ali je propustio šansu.

Voša se borila hrabro i pokazala da može parirati jačim timovima. Sada je na njima da nastave borbu u Ligi Konferencija i pokažu da ovaj tim može postići velike stvari.

Nikola Štavić

Recent Posts

Srpski as u polufinalu Olimpijskih igara

Najveći teniser sveta, Novak Đoković, još jednom je dokazao svoju neuništivost pobedivši Stefanosa Cicipasa u…

8 hours ago

Skandal na Olimpijadi: italijanka predala meč protiv alžirskog “muškarca” (VIDEO)

Na Olimpijskim igrama u Parizu, duh olimpizma i fer-pleja ponovo su dovedeni u pitanje. Nakon…

9 hours ago

Druga pobeda naše basket reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu (VIDEO)

Basketaši Srbije pobedili Holandiju 21:19 u dramatičnom meču, Stojačič pogodio u poslednoj sekundi. Od ovih…

1 day ago

Medvedev eliminisan u Parizu

Bolji bio Kanađanin Feniks Ože-Alijasim 0:2 (3:6, 6:7). Jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje…

1 day ago

Partizan ponovo poražen od Dinama, sledeći protivnik Lugano u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbaleri Partizana daleko su od evropskog nivoa, a pogotovo od Lige šampiona kao najkvalitetnijeg takmičenja…

1 day ago

Srbija je deklasirala Portoriko sa 107 poena

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Portoriko rezultatom 107:66 u okviru drugog kola grupne faze Olimpijskih…

2 days ago