Basketball

Vezenkov se vraća u «Olimpijakos»

Bugarski košarkaš Saša Vezenkov je pred potpisom ugovora sa «Olimpijakosom», što može uticati na prelazak Filipa Petruševa u «Crvenu zvezdu».

Izgleda da se transfer bomba zvana Saša Vezenkov približava eksploziji u Atini! Prema izveštajima brojnih medija u Evropi, bugarski reprezentativac je već dogovorio sve uslove sa «Olimpijakosom» i uskoro će postati najnovije pojačanje grčkog kluba.

Prema poslednjim informacijama, Vezenkov će sa «Olimpijakosom» potpisati višegodišnji ugovor vredan 3,5 miliona evra po sezoni, čime će postati jedan od najplaćenijih igrača u Evroligi.

Vezenkov je nedavno trejdovan iz «Sakramento Kingsa» u «Toronto Reptorse», ali je očigledno da ga kanadski tim neće zadržati, pa se očekuje njegov povratak u Evropu. Ovaj potez može imati posledice i po sudbinu Filipa Petruševa. Srpski košarkaš je potpisao trogodišnji ugovor sa «Olimpijakosom», ali se na njegovim pozicijama već stvara gužva.

Na poziciji centra, grčki klub već ima Nikolu Milutinova, Mustafu Fala i Mozesa Rajta. Sa druge strane, na poziciji krilnog centra, trener Jorgos Barcokas će imati Aleka Pitersa i Sašu Vezenkova.

U prethodnom periodu pisalo se i o potencijalnom prelasku Filipa Petruševa u «Crvenu zvezdu». Srpski reprezentativac je čak viđen na sastanku sa Željkom Drčelićem, predsednikom Upravnog odbora kluba sa Malog Kalemegdana.

Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati i da li će povratak Vezenkova u «Olimpijakos» zaista rezultirati prelaskom Petruševa u «Crvenu zvezdu».

Nikola Štavić

Recent Posts

Đoković u trećem kolu uz izgubljen set: Firnli pao nakon tri sata borbe

Novak Đoković je savladao Džejkoba Firnlija sa 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) i plasirao se…

2 hours ago

Demiral zbog politike preskače dva meča, povratak moguć samo ako tim stigne do finala

Turska, jedan od hitova na Evropskom prvenstvu, će u četvrtfinalu protiv Holandije biti bez sjajnog…

2 hours ago

Rumuni kao Japanci: svojom čistoćom oduševili organizatore Evropskog prvenstva (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Rumunije impresionirala je organizatore Evropskog prvenstva u Nemačkoj svojim primerom čistoće i zahvalnosti,…

24 hours ago

Pi Džej Doužer potpisao za «Minesotu»

Američki košarkaš Pi Džej Doužer vratio se u NBA ligu nakon uspešne sezone u «Partizanu».…

1 day ago

Kecmanović u trećem kolu Vimbldona!

Miomir Kecmanović se plasirao u treće kolo Vimbldona nakon dramatičnog meča u pet setova protiv…

1 day ago

Mert Gunok junak, Turska u četvrtfinalu Eura! (VIDEO)

Mert Gunok sa neverovatnom intervencijom u poslednjim trenucima meča odveo Tursku u četvrtfinale Evropskog prvenstva,…

2 days ago