Ostali sportovi

Srpski vaterpolisti na korak od medalje OI

U najtežem meču na turniru, Srbija je pobedila Grčku 12:11, rivala iz finala u Tokiju 2021, i tako nastavila put ka odbrani trećeg olimpijskog zlata.

Dramatičan Početak i Neizvesna Prva Polovina

Meč između Srbije i Grčke počeo je izuzetno napeto, sa obe ekipe koje su pokazivale vrhunski nivo igre i borbenost. Dve reprezentacije su čitav meč bile egal, smenjujući se u vođstvu koje nije prelazilo jedan gol razlike. I tako je bilo do dve sekunde pre kraja utakmice kada je kapiten Srbije, Nikola Jakšić, strahovito šutirao sa više od 10 metara i pogodio.

Borba za Finale

Za finale će se boriti protiv Amerike koja je pobedila Australiju 11:10. U drugom polufinalu igraće Hrvatska i Mađarska, koja je posle peteraca pobedila Italiju. Posle četiri četvrtine bilo je 9:9, a u petercima 3:1 za Mađare.

Najefikasniji među „delfinima” bio je nezaustavljivi Dušan Mandić koji je postigao pet golova, a zapaženu partiju među „delfinima” u velikoj pobedi pružila su raspoložena braća Rašović, Viktor sa tri, Strahinja sa dva gola. Jedan od heroja meča bio je srpski golman Radoslav Filipović koji je odbranio više od deset šuteva favorizovanih Grka, u čijim je redovima najbolji bio korpulentni centar Dimitrios Skumpakis.

Izjave i Reakcije

Strelac pobedonosnog gola Nikola Jakšić rekao je da srpski tim uvek dobije dodatnu motivaciju posle takmičenja u grupi, jer je to najbitnije. „Ostale su dve utakmice i idemo da osvojimo”, dodao je Jakšić za RTS. O sjajnom golu koji je odlučio pobednika: „Naravno da nisam verovao, ali ušlo je. Sledećih 30 će otići preko gola, ali ovo je sve timski. Verovao sam u pobedu kao i svi momci ovde. Ko god da dođe u polufinale bićemo spremni i idemo dalje”, izjavio je Jakšić.

Borba sa Grčkim Centrima

Sava Ranđelović je vodio veliku borbu sa grčkim centrima. Kaže da su mnogi potcenili srpski tim.

„Spremali smo se ceo život za ovo. Celo leto, dva meseca smo rintali, vratilo nam se. Ko god da nam dođe, igraćemo iz sve snage u polufinalu. Daćemo 200 odsto da uđemo u finale. Mislim da su nas svi otpisali i potcenili. Nadam se da su svi pali na kladionici jer su igrali protiv nas”, zaključio je Ranđelović.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u polufinale i dodao da je ekipa nagrađena za sav trud i rad u prethodnih godinu dana. Otkrio je i da je od svih ekipa najmanje želeo Grke u četvrtfinalu jer su mnogo nezgodni.

„Za ostale se spremamo sat, a za njih tri sata”, dodao je Stevanović.

Srpski vaterpolisti su pokazali neverovatnu borbenost i timski duh, prevazišli sve prepreke i sada su na korak od osvajanja još jedne olimpijske medalje. Sve oči su sada uprte u naredne mečeve, gde će Srbija dati sve od sebe da donese još jedno zlato svojoj zemlji.

Nikola Štavić

Recent Posts

Srpski golman briljira u Americi, vodi LA Galaxy ka vrhu Liga Kupa

Nekadašnji golman Čukaričkog, Novak Mićović, nastavlja da impresionira svojim partijama u LA Galaxyju. Tokom pauze…

6 hours ago

Srbija završila ućešće u Parizu ubedljivim porazom

Serija 17:0 u trećoj četvrtini ostavila naš tim predaleko od polufinala – 85:67 Srbija nije…

1 day ago

Strahinja Pavlović: “Spreman sam za sve što se od mene traži” (VIDEO)

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović zvanično je predstavljen kao novi fudbaler Milana, uz poređenje sa Japom…

1 day ago

Srbija eliminisana od Italije u četvrtfinalu OI u Parizu

Srbija nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu nakon poraza od…

1 day ago

Srbija režirala istorijski povratak na Olimpijskim igrama

U četvrtfinalnom meču protiv Australije, srpski košarkaši su se našli u gotovo bezizlaznoj situaciji, gubeći…

2 days ago

Crvena zvezda kreće u pohod na Ligu šampiona 20. avgusta

Crvena zvezda započinje borbu za ulazak u Ligu šampiona 20. avgusta utakmicom u gostima, dok…

2 days ago