Football

Srpski klubovi su identifikovali svoje protivnike u evropskim takmičenjima

Crvena zvezda danas je izvukla potencijalne protivnike u plej-ofu Lige šampiona. Žrebom u Nionu odlučeno je da će pobednik dvomeča Bode/Glimt – Jagelonija biti naredni rival srpskom klubu u Evropi.

Partizan je ovog leta imao mnogo nesreće na međunarodnoj sceni. Nakon što su primili devet golova od «Dinama» iz Kijeva i ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, crno-beli su se preusmerili na Ligu Evrope. Tamo ih je čekao «Lugano» iz Švajcarske, a ukoliko prođu, poslednja prepreka do grupne faze biće im «Bešiktaš».

Žreb za plej-of kvalifikacije za drugo po snazi UEFA takmičenje doneo je Partizanu najtežeg mogućeg protivnika. Turci su predstavljali najnepoželjniju opciju u Humskoj. Dok su se tokom skraćene liste protivnika nadali izbegavanju puta u Istanbul, žreb ih je odveo upravo tamo.

Partizan je mogao da dobije povoljnije rivale poput pobednika duela «Petrokub Dinamo Minsk» (Belorusija) – «Linkoln» (Gibraltar), «Petrokub» (Moldavija) – «TNS» (Vels), ili gubitnika para «Jagjelonija» (Poljska) – «Bode Glimt» (Norveška). Međutim, suočiće se sa «Bešiktašom», što budi negativna sećanja na prethodne susrete sa turskim timom u Ligi Evrope 2014. godine (0:4 kod kuće, 1:2 u gostima), kao i u kvalifikacijama za isto takmičenje 2018. godine (1:1 kod kuće, 0:3 u gostima).

Novi susret biće veliki izazov za Partizan, posebno nakon što je «Bešiktaš» proteklog vikenda savladao «Galatasaraj» sa 5:0 i osvojio Superkup Turske. Na toj utakmici, crno-beli su predstavili novog napadača, Čira Imobilea, koji je stigao iz «Lacija» i odmah postigao dva gola.

«Bešiktaš» je ovog leta doveo i holandskog trenera Đovanija van Bronhorsta, kao i nekoliko pojačanja poput brazilskog štopera Gabrijela Pauliste iz «Atletika» Madrid, Rafa Silve iz «Benfike», i Libijca Al Musratija iz «Brage». Tim je dodatno pojačan povratkom Žana Onane iz «Marselja» i dolaskom dva igrača iz turske Superlige: Emihana Topčua i Džana Keleša.

Mečevi plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope na programu su 22. i 29. avgusta, a Partizan će morati da pruži svoj maksimum kako bi se izborio sa moćnim «Bešiktašom».

Nikola Štavić

Recent Posts

Crvena zvezda kreće u pohod na Ligu šampiona 20. avgusta

Crvena zvezda započinje borbu za ulazak u Ligu šampiona 20. avgusta utakmicom u gostima, dok…

15 mins ago

Ðoković planira da igra i na Olimpijskim igrama 2028

Novak Đoković najavio je da želi da učestvuje i na Olimpijskim igrama 2028. godine u…

26 mins ago

Srbija igra protiv selekcije Australije u četvertfinalu Olimpiade

Izabranice Marine Maljković će u četvrtfinalu Olimpijskih igara igrati protiv selekcije Australije u sredu od…

1 day ago

Novak Đoković je osvojio olimpijsko zlato: Istorija je ispisana u Parizu

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena i najbolji srpski sportista, osvojio je zlato na Olimpijskim…

1 day ago

Srpski as u polufinalu Olimpijskih igara

Najveći teniser sveta, Novak Đoković, još jednom je dokazao svoju neuništivost pobedivši Stefanosa Cicipasa u…

4 days ago

Skandal na Olimpijadi: italijanka predala meč protiv alžirskog “muškarca” (VIDEO)

Na Olimpijskim igrama u Parizu, duh olimpizma i fer-pleja ponovo su dovedeni u pitanje. Nakon…

4 days ago