Tennis

Srpski as u polufinalu Olimpijskih igara

Najveći teniser sveta, Novak Đoković, još jednom je dokazao svoju neuništivost pobedivši Stefanosa Cicipasa u dva seta – 6:3, 7:6 (3), uprkos povredi kolena na početku drugog seta. Još samo jedna pobeda deli Đokovića od osvajanja olimpijske medalje, a dve od zlatne medalje.

Izgledalo je da je meč gotov kada je Novak povredio koleno na početku drugog seta, jedva stojeći na terenu. Cicipas je brzo poveo sa 4:0 u gemovima. Međutim, Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji, napravivši neverovatan preokret. Slično finalu Rolan Garosa 2021. godine, kada je Grk vodio 2:0 u setovima, ali je na kraju izgubio. Ovo je bio 11. uzastopni poraz Cicipasa protiv Đokovića.

Novak će se sutra suočiti sa Lorenzom Muzetijem u borbi za finale. Njegova igra je na vrhunskom nivou, jedino ostaje pitanje koliko će povreda kolena uticati na njegovu igru. Ipak, Đokovića može zaustaviti samo ozbiljna povreda. San o olimpijskom zlatu i dalje je živ, a armija navijača ga snažno podržava, sa više od 30 srpskih zastava koje su se vijorile na tribinama stadiona „Filip Šatrije“.

Novakova igra od početka meča bila je besprekorna. Servis je bio izvanredan, posebno drugi servis sa 100% osvojenih poena. Dropšot, forhend – sve je funkcionisalo savršeno. Cicipas nije imao nijednu brejk loptu u prvom setu, dok je Novak već u prva dva servis gema Grka stizao do prilika za brejk, koje je odmah iskoristio. Novak je pogodio strašnu forhend dijagonalu za brejk i nastavio da dominira.

Cicipas je uspeo da pritisne Đokovića pri rezultatu 4:2, ali je Novak uzvraćao vinersima iz servisa i bekhend paralelama. Na kraju prvog seta, Novak je odigrao zapanjujuću forhend dijagonalu iz kontre, podigavši ceo stadion na noge i osvojio set uz zaslužene ovacije.

Početak drugog seta bio je u znaku povrede kolena. Novak je nezgodno stao, napravio grimasu i uhvatio se za koleno. Uprkos bolovima, Đoković je nastavio meč uz pomoć pilula protiv bolova, dok je Cicipas iskoristio priliku da sa dva brejka povede sa 4:0. Kada su bolovi popustili, Novak je smanjio jedan brejk zaostatka.

Ključni trenutak desio se kada je Cicipas imao 40:0 na 5:3, sa tri set lopte, ali je Novak uspeo da se vrati i osvoji gem. Set je otišao u taj-brejk, gde je Đoković dominirao, dok je Cicipas bio psihički uništen zbog propuštenih prilika.

Novak Đoković ide u polufinale! Čovek u zlatnoj misiji je na dva koraka od krajnjeg cilja.

Nikola Štavić

Recent Posts

Delfini potopili Amerikance: Srbija u finalu Olimpijskih igara

Srpski vaterpolisti nastavljaju da ispisuju istoriju na Olimpijskim igrama 2024, osiguravši najmanje srebrnu medalju nakon…

2 days ago

Partizan posrnuo u prvom susretu sa Luganom (VIDEO)

Partizan nije iskoristio domaći teren u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pretrpevši…

3 days ago

Orlovi nadomak senzacije, ali ipak poraženi od SAD

Srpski košarkaši pružili izvanrednu partiju u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, ali nisu uspeli da…

3 days ago

Srpski golman briljira u Americi, vodi LA Galaxy ka vrhu Liga Kupa

Nekadašnji golman Čukaričkog, Novak Mićović, nastavlja da impresionira svojim partijama u LA Galaxyju. Tokom pauze…

4 days ago

Srpski vaterpolisti na korak od medalje OI

U najtežem meču na turniru, Srbija je pobedila Grčku 12:11, rivala iz finala u Tokiju…

4 days ago

Srbija završila ućešće u Parizu ubedljivim porazom

Serija 17:0 u trećoj četvrtini ostavila naš tim predaleko od polufinala – 85:67 Srbija nije…

4 days ago