Basketball

Srbija završila ućešće u Parizu ubedljivim porazom

Serija 17:0 u trećoj četvrtini ostavila naš tim predaleko od polufinala – 85:67

Srbija nije uspela da ponovi uspeh košarkaša iz prethodnog dana protiv Australije. Dame sa južne polulopte su naučile lekciju i zadržale prednost tokom celog meča, prolazeći u polufinale Olimpijskih igara sa rezultatom 85:67 (26:19, 22:11, 24:16, 13:19).

Reprezentacija Srbije je završila Igre loše odigranom utakmicom u kojoj ni u jednom trenutku nisu bile ravnopravan protivnik Australiji. “Zelene” su dominirale u svim elementima igre, a kako je meč odmicao, razlika na semaforu je postajala sve veća. U trećoj četvrtini dostigla je čak 28 poena (67:39).

Nakon oscilacija u grupnoj fazi, Srbija danas nije ličila na sebe. Na terenu su dominirale Smit i Melburn, koje su odvele svoju ekipu u borbu za medalje. Razlika u šutu za dva poena je donela prednost Australiji nakon prve četvrtine. Dok su devojke u zelenim dresovima šutirale 70 odsto, Srbija je imala svega 39 odsto uspešnosti, sa dosta promašaja ispod koša. Kretnje protivničkih košarkašica su bile neuhvatljive za naš tim, pa su često ostajale same, bilo ispod koša Srbije, bilo na šutu za tri poena.

Australija je od početka meča imala vođstvo u svojim rukama i polako ga povećavala tokom četvrtine. Sa dve vezane trojke pobegle su na osam razlike (21:13), što je bila najveća prednost u tom delu utakmice. Sličan scenario se nastavio i u drugom kvartalu meča. Maltene samo što je počelo, Australija je pobegla na dvocifrenu razliku (31:19) i držala je do kraja poluvremena. Najviše što je tim Marine Maljković uspeo da uradi je serija 5:0, krunisana trojkom Čađo, kojom je razlika spuštena na deset poena (40:30). Usledio je niz od četiri zaredom izgubljene lopte, pa još jedna u pretposlednjem napadu, što su “zelene” rutinski iskoristile da razliku vrate na ubedljivih 48:32 posle 20 minuta igre.

Poslednji trzaj Srbije da se vrati u meč desio se u uvodu treće četvrtine kada su Nogić sa pet vezanih poena i Dugalić smanjile razliku na 50:39. Međutim, odgovor Australije bio je serija 17:0, iz koje nije bilo povratka za naš tim.

Nikola Štavić

Recent Posts

Delfini potopili Amerikance: Srbija u finalu Olimpijskih igara

Srpski vaterpolisti nastavljaju da ispisuju istoriju na Olimpijskim igrama 2024, osiguravši najmanje srebrnu medalju nakon…

1 hour ago

Partizan posrnuo u prvom susretu sa Luganom (VIDEO)

Partizan nije iskoristio domaći teren u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pretrpevši…

6 hours ago

Orlovi nadomak senzacije, ali ipak poraženi od SAD

Srpski košarkaši pružili izvanrednu partiju u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, ali nisu uspeli da…

7 hours ago

Srpski golman briljira u Americi, vodi LA Galaxy ka vrhu Liga Kupa

Nekadašnji golman Čukaričkog, Novak Mićović, nastavlja da impresionira svojim partijama u LA Galaxyju. Tokom pauze…

1 day ago

Srpski vaterpolisti na korak od medalje OI

U najtežem meču na turniru, Srbija je pobedila Grčku 12:11, rivala iz finala u Tokiju…

1 day ago

Strahinja Pavlović: “Spreman sam za sve što se od mene traži” (VIDEO)

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović zvanično je predstavljen kao novi fudbaler Milana, uz poređenje sa Japom…

2 days ago