Football

Španija je pobedila četiri svetska prvaka (VIDEO)

Španska dominacija na evropskom prvenstvu!

Španija je po četvrti put postala prvak Evrope, nakon što je u finalu u Berlinu savladala «Gordi Albion» sa 2:1 (0:0). Strelci za pobednički tim bili su Niko Vilijams u 47. minutu i Mikel Ojarzabal u 86. minutu, dok je jedini gol za Engleze postigao Kol Palmer u 73. minutu.

Španija je potpuno zaslužila trofej – sedam utakmica, sedam pobeda u Nemačkoj! Njihova igra bila je najbolja i najlepša na turniru!

PRVO POLUVREME

Uvodnih pola sata igre izgledalo je kao uspavanka ili partija šaha. Španci su imali veći posed lopte, a Niko Vilijams je bio najopasniji po protivnika. Krilni napadač «Atletik Bilbaa» uspeo je nekoliko puta da probije Engleze, ali Španija nije imala konkretnu korist od toga. Lamin Jamal je bio dobro čuvan od strane engleskih igrača, često udvajan.

DRUGO POLEVREME

Prvi šut u okvir gola videli smo tek u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Fil Foden zagrejao rukavice Unaja Simona. Međutim, u uvodnim sekundama drugog poluvremena, Španci su iskoristili priliku. U 47. minutu Jamal je proigrao Vilijamsa za vođstvo «crvene furije». Dva minuta kasnije, Dani Olmo je imao priliku da poveća prednost, ali je promašio.

Španija je imala nekoliko šansi da reši pitanje pobednika, ali Alvaro Morata i Niko Vilijams nisu uspeli da iskoriste prilike. Engleski selektor Geret Sautgejt uveo je Olija Votkinsa umesto Harija Kejna u 61. minutu, a zatim je Džordan Pikford spasao Englesku nakon sjajnog šuta Lamin Jamala.

Sautgejt je poslao Kola Palmera u igru u 70. minutu, i tri minuta kasnije, fudbaler Čelsija postigao je prelep gol, uz asistenciju Džuda Belingema. Engleska se vratila u igru, ali Španija je nastavila da pritiska.

U 82. minutu, kombinacija Olma i Vilijamsa ostavila je Jamala samog na desnoj strani, ali Pikford je odbranio njegov šut. U 87. minutu, Kukurelja je sjajno proigrao Ojarzabala, koji je postigao pobedonosni gol. Engleska je imala još jednu šansu u 90. minutu, ali Dani Olmo je izbacio loptu iz gola posle šuta Marka Geija.

Španija je zasluženo slavila, stvarajući daleko više prilika od rivala, i osigurala svoj četvrti evropski trofej.

Nikola Štavić

Recent Posts

Lajović u drugom kolu turnira u Hamburgu

Dušan Lajović se pridružio Laslu Đereu u drugom kolu turnira u Hamburgu nakon pobede nad…

24 hours ago

Srbija pobedom nad Islandom ostala u “A” diviziji

Mlada reprezentacija Srbije u košarci do 20 godina izborila je opstanak u "A" diviziji Evropskog…

24 hours ago

Ibrahimović junior potpisao ugovor sa «Milanom»

Maksimilijan Ibrahimović, sin Zlatana Ibrahimovića, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa «Milanom» i pokušaće…

24 hours ago

NBA asovi zaledili Srbiju na -26 (VIDEO)

Srbija je imala dobar početak, ali je na kraju pretrpela težak poraz od Amerike u…

2 days ago

Dejvis Kup se vraća u Beograd

Mečevi će biti igrani u dvorani „Aleksandar Nikolić“ Za pet dana, Srbija i Grčka će…

2 days ago

Partizan u borbi za Ligu šampiona bez podrške navijača

Prva prepreka na putu ka elitnom takmičenju za Partizan biće ekipa «Dinamo» iz Kijeva. Zbog…

2 days ago