Fudbal

Son Heung-min: Kapiten Totenhema želi kraj trofejne suše u UEFA Ligi Evrope

Sonova ambicija – voditi Totenhem do titule

Son Heung-min, kapiten Totenhema, osvrnuo se na devet godina u klubu, pripremajući se za utakmicu protiv Karabaga iz Azerbejdžana u UEFA Ligi Evrope. Sa 32 godine, Son je izrazio jaku želju da predvodi svoj tim ka osvajanju ovog prestižnog takmičenja. Još davne 2015. godine, Son je postigao svoja prva dva gola za Totenhem u pobedi od 3:1 protiv istog rivala, i sada, kao kapiten, želi da ostvari svoj san – osvajanje trofeja.

Dugotrajna suša trofeja

Sparsi nisu osvojili nijedan veliki trofej od 2008. godine, kada su trijumfovali u Liga kupu. Son priznaje da klub nije krio svoje ambicije da prekine ovu sušu, te da je cela ekipa odlučna u tome da osvoji Ligu Evrope. U razgovoru za TNT Sports, Son je izjavio: “Svesni smo koliko dugo čekamo na trofej. Ne želimo da govorimo prerano o osvajanju, ali to je naš cilj. Moramo da preuzmemo odgovornost i da se borimo sa snažnim timovima koji takođe žele ovaj trofej.”

Pozitivan uticaj u timu

Menadžer Anže Postekoglu pohvalio je Sonovu ulogu u timu, ističući njegovu konkurentnost i sposobnost da stvori pozitivnu atmosferu u ekipi. Sonova strast prema pobedi utiče na njegovu igru, a kapiten Totenhema motiviše svoje saigrače da teže najboljem. Uprkos izazovima na putu do finala, Son ostaje fokusiran na krajnji cilj – podizanje trofeja.

Sećanje na Karabag

Son gaji posebne uspomene na Karabag, jer je baš protiv njih postigao prve golove za Totenhem. „Sećam se kako sam postigao gol iz centaršuta Androsa Taunsenda, a zatim i u kombinaciji sa Deleom Alijem. Bilo je to nezaboravno iskustvo,“ prisetio se Son. Njegova želja da ponovi te uspehe ove sezone je veća nego ikada.

Ponosan kapiten

Nakon odlaska Harija Kejna, Son je postao novi kapiten Totenhema. On nije samo vođa na klupskom nivou, već i na reprezentativnom, jer već godinama nosi traku u nacionalnom timu Južne Koreje. „Biti kapiten je velika čast i odgovornost. Morate biti uzor i oslonac za mlade igrače,“ istakao je Son, naglašavajući da uživa u pritisku koji dolazi sa tom ulogom.

Sonova odlučnost i strast za pobedom daju nadu navijačima Totenhema da bi ova sezona mogla biti prekretnica u istoriji kluba.

Nikola Štavić

Recent Posts

Legenda Barselone i Španije Andres Inijesta završava svoju fudbalsku karijeru u 40. godini

Andres Iniesta, legendarni vezista Barselone i reprezentacije Španije, odlučio je da okači kopačke o klin…

1 hour ago

Naomi Osaka započinje saradnju sa Patrickom Muratogluom pred China Open | Teniski rezultati i najave oktobarskih turnira

Četvorostruka osvajačica Grand Slam turnira Naomi Osaka pridružila se timu Patricka Muratogloua neposredno pre početka…

21 hours ago

Mančester Siti potvrdio: Rodri povredio ligamente kolena

Španski fudbaler povređen u meču protiv Arsenala, čeka ga duža pauza Teška povreda Rodrija u…

6 days ago

Šokantni porazi Barselone i Arsenala u prvom kolu Lige šampiona 2024-2025

Iznenađenja u prvom kolu Prvo kolo Lige šampiona 2024-2025 donelo je niz iznenađenja: Barselona je…

2 weeks ago

Beograd ili Abu Dabi: Domaćini Final Foura Evrolige 2025. godine

Beograd i Abu Dabi su jedina dva preostala grada koja se nadmeću za organizaciju "Final…

2 weeks ago

Debi igrača i klubova u Ligi šampiona 2024/25: Aston Villa, Alexis Mac Allister i Michael Olize

Sezona 2024/25 UEFA Lige šampiona se vraća, donoseći takmičenje u kojem se najbolji evropski timovi…

2 weeks ago