Football

Skandal na Olimpijskim Igrama: ekipe vraćene na teren posle dva sata (VIDEO)

Olimpijske igre zvanično će biti otvorene u petak, ali su takmičenja započela već danas sa fudbalskim turnirom, donoseći scene kakve fudbalski svet ne pamti!

Maroko je vodio 2:1 protiv velikog favorita Argentine u Sent Etjenu, hrabro braneći senzacionalno vođstvo. Međutim, tada je započeo cirkus kada je švedski arbitar Glen Niberg produžio utakmicu za neverovatnih 15 minuta. Marokanci nisu izdržali, jer je Kristijan Medina u 16. minutu nadoknade, nakon pravog karambola pred golom Marokanaca i dve pogođene prečke, nekako ugurao loptu u gol. Marokanci su tražili ofsajd, ali sudija i VAR se nisu oglasili. Dok su Argentinci slavili, skrhani fudbaleri afričke selekcije su popadali po terenu, a njihovi besni navijači počeli da bacaju petarde i preskaču reklame, utrčavajući na teren kako bi protestovali. Sudija nije ni odsvirao kraj meča, a Argentinci su pobegli u svlačionice u strahu za bezbednost. Zvanično je tada zabeleženo da je meč prekinut, odnosno suspendovan do daljeg. Počele su da kruže informacije da bi utakmica mogla da se nastavi, ali je malo ko verovao u to, jer je maratonskih 15 minuta nadoknade već bilo isteklo.

Dok je neizvesnost trajala, sudije su zahvaljujući VAR tehnologiji očigledno shvatile da su napravile grešku i da je Medininom golu prethodila ofsajd pozicija. Nakon sat i po čekanja, sudije su se opet pojavile na terenu, a za njima i igrači oba tima. Usledilo je zagrevanje i odluka da se meč nastavi sa dodatna tri minuta. Pristupilo se zvaničnoj VAR proceduri, gol je poništen zbog ofsajda, a Argentinci za preostala tri minuta nisu uspeli da opet zatresu mrežu. Ostalo je, sada i zvaničnih, 2:1 za afričku selekciju.

Maroko je slavio jednu od najvažnijih pobeda u istoriji Olimpijskih igara, a Gaučosi besni napustili teren. “Ovo je najveći cirkus koji sam video u svom životu,” ljutit je selektor Argentine Havijer Maskerano.

Zbog dešavanja u Sent Etjenu oglasio se čak i Leo Mesi. “Čudno…” napisao je slavni fudbaler u poruci na Instagramu. Videćemo kako će Argentinci dalje reagovati i odnositi se prema turniru na koji su došli po svojevrsni het-trik trofeja nakon osvojenog Svetskog prvenstva i Kopa Amerike. Narednu utakmicu Gaučosi bi trebalo da igraju u subotu u Lionu protiv Iraka, dok će rival Maroku u drugom kolu grupne faze biti Ukrajina.

Što se tiče “regularnog” dela utakmice, odnosno prvobitnih 90 minuta plus 15 nadoknade, Maroko je sa Ašrafom Hakimijem kao prvom zvezdom svoje selekcije imao 2:0 zahvaljujući golovima Sofijana Rahimija u nadoknadi prvog i, iz penala, početkom drugog poluvremena. Fudbaleri severnoafričke selekcije bili su bolji rival, držeći Argentince bez šuta u okvir gola više od sat vremena, ali je nekadašnji as Liverpula i Barselone pogodio sa izmenama. Prvog je Maskerano sa klupe ubacio Đulijana Simeonea, a sin Atletikovog trenera Dijega, u 68. minutu je uspeo da smanji zaostatak.

Kako je vreme prolazilo, napadi Gaučosa sa Hulijanom Alvarezom, Nikolasom Otamendijem i Heronimom Ruljijem kao pojačanjima postajali su sve žešći, ali je nekadašnji golman Malage Mohamad El Kađui činio čuda pred svojim golom. Sjajan je bio i u pomenutom 16. minutu nadoknade, kada je u nekoliko navrata zaustavio pokušaje Argentinaca da ga savladaju. Ipak, lopta se od prečke odbila pravo na glavu Medini i svi na stadionu tada su pomislili da je konačan rezultat 2:2. Sreća je, međutim, bila naklonjena Marokancima, ali dobili smo nešto što fudbalski svet dosad nije video. U negativnom smislu.

Nikola Štavić

Recent Posts

Vezenkov se vratio u Olimpijakos

Saša Vezenkov se vratio u Olimpijakos nakon što je napustio Toronto Reptorse, i potpisao petogodišnji…

5 hours ago

Lajović nadigrao Kobolija na turniru u Umagu

Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu nakon teške borbe protiv Italijana…

5 hours ago

Moneke stavio tačku na spekulacije oko svoje budućnosti u Partizanu

Čini se kao da nema kraja sage oko Čime Monekea i Partizana. Od dolaska nigerijskog…

1 day ago

Međedović završio učešće na turniru u Kicbilu

Hamad Međedović nije uspeo ni iz drugog pokušaja u par dana da pobedi Danijela Galana,…

1 day ago

Partizan 40 godina nije primio šest golova u Evropi (VIDEO)

Ekipa Partizana pretrpela je poraz od 6:2 protiv Dinama iz Kijeva u Lublinu, u drugom…

1 day ago

Srbija spremna za Olimpijske igre, Vasilije Micić siguran u uspeh

Ubedljiva pobeda nad Grčkom najavljuje dobru formu. Reprezentacija Srbije u košarci ubedljivo je savladala Grčku…

2 days ago