Tennis

Sinera nezaustavljiva povreda kuka: put u Pariz pod znakom pitanja

Iako je cela Italija željno iščekivala novi duel između Janika Sinera i Novaka Đokovića, povreda kuka mogla bi da zaustavi ovog talentovanog tenisera na putu ka drugom grend slemu sezone. Siner, koji je ovogodišnji pobednik Australijan Opena, i koji je uspeo da eliminiše i samog Đokovića, izgubio je ritam zbog povrede koja ga je prisilila da se povuče iz turnira u Madridu i Rima. Međutim, poslednje vesti ohrabruju, pošto je dobio dozvolu lekara da možda nastupi na Rolan Garosu.

Siner je, bez obzira na izazove, odlučan da proba da igra na Rolan Garosu. Zvanična odluka će biti doneta u Parizu, gde će, zajedno sa svojim stručnim timom, odlučiti da li je fizički spreman za zahtevne mečeve na šljaci. Italijanski teniser je već pokazao svoje zadovoljstvo tokom treninga u Monte Karlu i sa svojim timom će konačnu odluku doneti direktno na terenu.

Trener Daren Kejhil, koji je radio sa teniskim legendama kao što su Lejton Hjuit i Andre Agasi, biće ključni faktor u proceni Sineraove spremnosti. Ako sve prođe kako treba, očekuje se da će Siner biti spreman za žreb koji je zakazan za 23. maj.

Takođe, Rolan Garos bi mogao da odredi ko će biti na vrhu ATP liste. S obzirom da Đoković brani titulu, Sineru bi moglo biti dovoljno i da Đoković ne dostigne finale, posebno ako Novak osvoji turnir u Ženevi. Siner, koji na ovom grend slemu brani samo 85 bodova, mogao bi čak i bez igre da preuzme vodeću poziciju na ATP listi.

Najbolji Sinerov rezultat na Rolan Garosu je bio četvrtfinale 2020. godine, gde ga je eliminisao Rafael Nadal. Uzimajući u obzir njegovu trenutnu povredu i neizvesnost oko učešća, njegove šanse ne izgledaju previše obećavajuće, ali s obzirom na njegov talenat i dosadašnje uspehe, jasno je da je Siner igrač za velike stvari.

Корбац Маестро

Recent Posts

Zvezda trijumfuje i osvaja Kup Srbije: Dupla kruna ostaje na Marakani (VIDEO)

Fudbaleri «Crvene zvezde» osvojili su Kup Srbije, savladavši «Vojvodinu» sa 2:1 na stadionu u Loznici,…

14 hours ago

Boston preokretom do prve pobede nad Indijanom u finalu Istoka

U dramatičnom meču koji je otišao u produžetak, Boston Celticsi su uspeli da savladaju Indiana…

14 hours ago

Crvena Zvezda planira sezonu 2024/25: Đurišić i pojačanja u centru i pleju prioritet

Iako sezona u Evroligi nije završena po željenim ambicijama, uspeh u Jadranskoj ligi osigurao je…

2 days ago

Saldanja na utakmici u Istanbulu: Navijači sumnjaju u prelazak u turski klub (FOTO)

Mateus Saldanja, najbolji strelac Partizana, privukao je pažnju posle nedavnog prisustva na utakmici između «Galatasaraja»…

2 days ago

Srpske teniserke neuspešne na startu kvalifikacija za Rolan Garos

Srpska teniserka Natalija Stevanović završila je svoj nastup na startu kvalifikacija za Rolan Garos porazom…

2 days ago

Denver propustio priliku: Timbervulvsi preokrenuli seriju i ušli u finale Zapada (VIDEO)

Denver Nagetsi su na domaćem terenu imali priliku da osiguraju finale Zapadne konferencije, ali su…

3 days ago