Fudbal

Real Madrid osvojio rekordni šesti trofej Superkupa Evrope

Real Madrid je ponovo dokazao svoju dominaciju na evropskoj sceni, osvojivši UEFA Superkup Evrope po šesti put u svojoj istoriji. U finalnom meču protiv Atalante, odigranom u Varšavi, “kraljevići” su slavili rezultatom 2:0 (0:0), a ključne golove postigli su Federiko Valverde i novi član tima, Kilijan Mbape.

Mbapeov debi: Velika očekivanja i brzi pogodak

Fudbalski svet sa velikim interesovanjem pratio je kako će se Kilijan Mbape, najnovije pojačanje Reala, uklopiti u napadačku liniju zajedno sa Vinisijusom Žuniorom, Rodrigom i Džudom Belingemom. Iako je prvih 45 minuta meča donelo blago razočaranje, jer Real nije uspeo da stvori ozbiljne šanse, a ni Mbape nije bio previše uključen u igru, drugi deo susreta doneo je preokret.

Madriđani su nakon pauze ubrzali tempo igre. Džud Belingem je preuzeo kontrolu nad sredinom terena, dok su napadači Reala postajali sve opasniji. Atalantina odbrana počela je da popušta pod pritiskom, a prvi gol stigao je u 58. minutu kada je Vinisijus Žunior sjajno asistirao Federiku Valverdeu, koji je iz drugog plana postigao pogodak.

Mbapeov trenutak: Prvi gol u dresu Reala

Nakon Valverdeovog pogotka, Real Madrid je preuzeo potpunu kontrolu nad mečom. Atalanta nije imala odgovor na brzu i organizovanu igru španskog giganta. Golman Muso uspeo je da spreči ubedljiviji poraz, braneći nekoliko opasnih šuteva Vinisijusa i Belingema, ali nije mogao ništa protiv Kilijana Mbapea.

Mbape je svoj debi za Real Madrid okrunio golom u 69. minutu, kada je nakon još jedne asistencije Vinisijusa poslao loptu pod prečku, osiguravši tako pobedu i trofej za svoj novi klub. Ovaj pogodak izazvao je ovacije među navijačima Reala, koji su s oduševljenjem ispratili izlazak francuskog napadača sa terena.

Rekordni šesti trofej za Real Madrid

Ovom pobedom, Real Madrid je osvojio svoj rekordni šesti UEFA Superkup Evrope, još jednom potvrdivši svoju dominaciju u evropskom fudbalu. Kilijan Mbape, iako je odradio samo pet treninga sa timom, pokazao je da će biti ključno pojačanje za “kraljevski klub”. Ovo je za Mbapea bio prvi klupski evropski trofej, a sigurno je da će ih u dresu Reala biti još mnogo.

Ovaj trijumf uliva veliku dozu optimizma pred početak nove sezone, u kojoj će Real Madrid, predvođen Mbapeom i ostatkom tima, nastojati da osvoji još više trofeja i zadrži titulu najboljeg kluba u Evropi.

Nikola Štavić

Recent Posts

Srbija skočila na drugo mesto FIBA rang liste

Srpski košarkaši sada drugi na svetu, Francuzi napravili najveći skok. Sa završetkom Olimpijskih igara u…

23 hours ago

Medvedev neočekivano eliminisan u Sinsinatiju

Brzi kraj za Medvedeva u Sinsinatiju: Lehečka slavljenik u drugom kolu. Češki teniser Jirži Lehečka…

23 hours ago

Partizan pred izazovom protiv Genta za evropsku jesen (VIDEO)

Krstarenje kroz Ligu konferencije zavisi od Genta: Partizan u borbi za jesen u Evropi. Fudbaleri…

23 hours ago

Nova pojačanja Crvene zvezde stigla u Beograd

Pripreme za novu sezonu u Košarkaškom klubu Crvena zvezda zvanično su započele dolaskom ključnih pojačanja…

2 days ago

Početak nove NBA sezone: Boston protiv Niksa

Nova sezona NBA lige zvanično počinje 22. oktobra, a jedan od najiščekivanijih trenutaka biće premijerna…

3 days ago

Crvena zvezda cilja Johanesa Vojtmana

Nakon rastanka sa Olimpijom iz Milana, nemački krilni centar Johanes Vojtman bi mogao postati novo…

4 days ago