Tenis

Rafa ponovo udara na Novaka: Nadal osporava Đokovićevo olimpijsko zlato

Novak Đoković, osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama, dodatno je učvrstio svoju poziciju kao jednog od najvećih sportista svih vremena. I dok je većina sveta slavila njegov uspeh, Rafael Nadal je svojim izjavama izazvao talas negodovanja, zbog pokušaja da umanji značaj Đokovićevog trijumfa.

Srpski teniser, koji je promenio lice ovog sporta i učinio ga dostupnim široj publici, podigao je tenis na viši nivo. Momak iz Beograda, koji je izgradio put od običnog dečaka do svetskog šampiona, savladao je svoje protivnike i postavio standarde koji će još dugo biti nedostižni.

Međutim, Novakov uspeh očigledno smeta nekim njegovim bivšim rivalima. Dok se Rodžer Federer povukao iz javnosti, Nadal je odlučio da javno progovori i time privuče pažnju, što se pokazalo kao pogrešan potez.

Nadal je, ne pominjući direktno Đokovića, sugerisao da olimpijska medalja gubi na značaju ako sportista ne boravi u Olimpijskom selu, što je mnogima delovalo kao kritika usmerena ka Novaku.

„Život u Olimpijskom selu je specifičan i drugačiji od onoga što teniseri obično doživljavaju na turnirima. Odmor i privatnost su važni, ali ako igraš na Olimpijadi, treba da budeš tamo, među sportistima. Bez toga, Olimpijske igre gube na svojoj jedinstvenosti i postaju slične bilo kom drugom turniru“, izjavio je Nadal, očigledno aludirajući na Đokovićevu odluku da se smesti van sela tokom takmičenja.

Đoković je, učeći iz prethodnih iskustava, odlučio da se izmesti iz Olimpijskog sela kako bi se bolje pripremio, ali to ga nije sprečilo da provodi vreme sa ostalim srpskim sportistima i deli sa njima trenutke radosti. Nadalovi komentari su stoga naišli na oštre kritike i tumačeni su kao pokušaj da se omalovaži Novakovo dostignuće.

Nadalov potez se doživljava kao izraz frustracije zbog Đokovićeve dominacije na vrhu teniskog sveta. Bez obzira na to koliko puta pokušao da ospori Novakove uspehe, jedno je jasno: Đokovićeva zlatna medalja iz Pariza ostaje nesporan dokaz njegove veličine i odlučnosti.

Nikola Štavić

Recent Posts

Dirljiv oproštaj Zvezde od velikog zvezdaša Bore Đorđevića

Smrt Bore Đorđevića, legendarnog rokera, frontmena grupe "Riblja čorba" i velikog zvezdaša, ostavila je dubok…

2 hours ago

Nemačka je porazila Italiju, Mađarska je u poslednjoj sekundi pobedila Hrvatsku

Prvi dan mečeva prve divizije Evropskog prvenstva u vaterpolu za muškarce mlađe od 19 godina…

2 days ago

Dončić dolazi u Zagreb

Spektakl u čast legendarnog Dražena Petrovića, koji će se održati narednog četvrtka u Zagrebu, sve…

1 week ago

Nejmar želeo povratak u Barselonu

Moguće je da Nejmar jednostavno voli novac više nego bilo šta drugo. Ili je možda…

1 week ago

Basketaši drugi u Evropi posle poraza od Austrije

Srpska basket reprezentacija propustila je priliku da osvoji šestu uzastopnu titulu na Evropskom prvenstvu, nakon…

1 week ago

Siner o dopingu i na US Openu: “Tretiran sam kao i svi drugi teniseri”

Janik Siner je prošao kroz težak period poslednjih nedelja zbog pozitivnog doping testa i odluke…

1 week ago