Football

Promene na klupi: Ko će naslediti Piksija?

U fudbalskim krugovima sve su glasnije špekulacije o skorom odlasku Dragana Stojkovića Piksija sa pozicije selektora Srbije. Potencijalni naslednici su već u opticaju, sa Slavišom Jokanovićem i Vladimirom Ivićem kao vodećim kandidatima.

Promena na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije izgleda neizbežno, s obzirom na sve jače nagoveštaje da će Dragan Stojković Piksi uskoro napustiti tu poziciju. Procedura smene u Srbiji podrazumeva složen proces, ali po svemu sudeći, dani Piksija na čelu Orlova su odbrojani.

Za Piksijevim radom ostaje upamćen kao jedan od najuspješnijih perioda u istoriji srpskog fudbala, iako su poslednji turniri pokazali i neke slabosti. O mogućim naslednicima već se otvoreno razmišlja, a među kandidatima se ističu Slaviša Jokanović i Vladimir Ivić.

Vladimir Ivić, poznat kao jedan od najperspektivnijih srpskih trenera, trenutno je slobodan. Ivić, koji je ostavio značajan trag u grčkom i ruskim klubovima, smatra se idealnim kandidatom za rad u vrhunskim svetskim ligama, a mnogi ga vide i kao budućeg selektora Srbije. U nedavnom intervjuu Ivić je izrazio nezainteresovanost za povratak u fudbalski svet u skorije vreme, što je razumljivo s obzirom na njegov ugled koji je izgradio tokom rada u inostranstvu, posebno u Rusiji, gde je sa timom Krasnodara bio na vrhu Premijer Lige pre nego što je doživeo iznenadnu smenu od strane vlasnika kluba.

Jokanović, čije ime već duže vreme kruži fudbalskim krugovima, poznat je po svojoj bogatoj karijeri i trenerskom iskustvu širom Evrope, te bi mogao biti izvanredan izbor za dalji razvoj nacionalnog tima. Ivić, koji je takođe visoko cenjen, trenutno uživa u uspesima u inostranstvu, ali bi pozicija selektora mogla biti kruna njegove karijere.

Pored domaćih stručnjaka, razmatra se i opcija angažovanja stranog trenera, iako loša iskustva iz prošlosti sa stranim selektorima mogu uticati na konačnu odluku.

Odluka o novom selektoru će biti doneta uskoro, a sigurno je da će izbor imati značajan uticaj na dalji put srpskog fudbala.

Nikola Štavić

Recent Posts

Nikola Đurišić prelazi iz Mege u Atlantu preko Majamija

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić, doskorašnji član Mege, izabran je za 43. pik u drugoj…

1 day ago

Olga Danilović ne uspeva da se plasira u glavni žreb Vimbldona

Olga Danilović nije uspela da se pridruži Hamadu Međedoviću i Nataliji Stevanović u daljem takmičenju…

1 day ago

«Orlovi» na dnu tabele: samo jedna reprezentacija ispod Srbije na Evropskom Prvenstvu

Usprkos pokušajima selektora da minimizira neuspeh, nove statistike ne lažu. Reprezentacija Srbije se našla na…

1 day ago

Novak Đoković demonstrira spremnost za Vimbldon!

Novak Đoković, drugi nosilac nadolazećeg Vimbldona, uspešno je savladao Frensisa Tijafoa u trening meču, igrajući…

2 days ago

Nikola Topić se pridružuje «Oklahomi Siti Tanderima» (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Topić, nekadašnji igrač Mege, nakon teške povrede kolena izabran je kao 12.…

2 days ago

Ponovni rani odlazak Srbije sa velikog takmičenja

Srbija je, po peti put uzastopno, eliminisana već u prvoj fazi velikog takmičenja, nastavljajući niz…

3 days ago