Basketball

Pi Džej Doužer potpisao za «Minesotu»

Američki košarkaš Pi Džej Doužer vratio se u NBA ligu nakon uspešne sezone u «Partizanu». Potpisao je jednogodišnji ugovor sa «Minesota Timbervulvsima».

Nakon epizode u «Partizan Mozzart Betu», Pi Džej Doužer ponovo je u NBA ligi. Prema informacijama koje je preneo dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski, Doužer je kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor sa «Minesota Timbervulvsima».

Američki košarkaš je prethodnu sezonu proveo u redovima «Partizana», gde je uspeo da se vrati u formu nakon teške povrede ligamenata kolena iz 2021. godine. Povreda se dogodila u decembru 2021. godine dok je igrao za «Denver» protiv «Portlanda». Pi Džej Doužer je tražio sredinu u kojoj će se vratiti na pravi put, i odlučio se za svoje prvo međunarodno iskustvo dolaskom u redove crno-belih na početku prethodne sezone.

Bivši igrač «Oklahome», «Bostona», «Denver» i «Sakramenta» tokom protekle godine prosečno je beležio 9,2 poena u Evroligi, uz 3 skoka i 3,1 asistenciju. Njegove igre u dresu «Partizana» očigledno su bile odskočna daska za povratak na najjaču košarkašku pozornicu, gde je imao svoju najbolju sezonu u dresu «Denver» neposredno pre povrede (2020/21).

Doužerov povratak u NBA ligu u dresu «Minesota Timbervulvsa» označava novu fazu njegove karijere, u kojoj će pokušati da ponovo postigne uspeh na najvećoj košarkaškoj sceni. Njegov povratak u formu i uspešna sezona u Evropi sigurno će mu pomoći da se afirmiše u novom timu i doprinese njihovom uspehu u narednoj sezoni.

Nikola Štavić

Recent Posts

Rumuni kao Japanci: svojom čistoćom oduševili organizatore Evropskog prvenstva (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Rumunije impresionirala je organizatore Evropskog prvenstva u Nemačkoj svojim primerom čistoće i zahvalnosti,…

11 hours ago

Kecmanović u trećem kolu Vimbldona!

Miomir Kecmanović se plasirao u treće kolo Vimbldona nakon dramatičnog meča u pet setova protiv…

13 hours ago

Mert Gunok junak, Turska u četvrtfinalu Eura! (VIDEO)

Mert Gunok sa neverovatnom intervencijom u poslednjim trenucima meča odveo Tursku u četvrtfinale Evropskog prvenstva,…

2 days ago

Đoković lagano u drugom kolu Vimbldona

Novak Đoković nije imao većih problema u prvom meču posle operacije meniskusa, nakon prinudnog povlačenja…

2 days ago

«Makabi» želi Avramovića u svojim redovima

Izraelski mediji prenose interesovanje za srpskog košarkaša Iz «Partizana» mogao bi nastupiti pravi igrački egzodus,…

2 days ago

Portugalski golman spasio tim i razočarao Sloveniju

U neizvesnom četvrtfinalu Evropskog prvenstva, fudbalska reprezentacija Portugala pobedila je Sloveniju rezultatom 3:0 u penalima…

3 days ago