Football

Partizan posrnuo u prvom susretu sa Luganom (VIDEO)

Partizan nije iskoristio domaći teren u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pretrpevši minimalni poraz od Lugana rezultatom 0:1 (0:0).

Iako je rezultat na semaforu nepovoljan, crno-beli su pokazali solidnu igru, ali ih je manjak preciznosti u napadu koštao boljeg ishoda. Lugano je golom iz jednog udarca došao bliže plasmanu u plej-of, dok Partizan mora da pronađe rešenje za efikasniji napad u revanšu.

Na prvi pogled, statistika može zavarati, jer su Švajcarci držali loptu u posedu čak 70% vremena, ali to nije odražavalo stvarnu sliku na terenu. Partizan je, uprkos manjem posedu lopte, stvorio nekoliko poluprilika iz brzih kontri, ali bez konkretnog završetka.

Najbolju šansu crno-beli su imali u 35. minutu, kada je Severina propustio da iskoristi priliku i postigne pogodak, nakon što je pogodio golmana u situaciji koja je obećavala. S druge strane, Lugano je testirao Jovanovića iz daljine, ali bez ozbiljnijih pretnji.

Kontroverzno je prošla situacija iz 52. minuta, kada sudija nije dosudio očigledan prekršaj nad Kaluluom u kaznenom prostoru, čime je Partizan ostao uskraćen za mogući penal. U nastavku su usledile izmene, ali bez željenog učinka za crno-bele.

Jedini gol na meču postigao je Matija Zanoti, koji je iskoristio slabost u odbrani Partizana i pogodio sa distance. Uprkos velikim naporima da izjednače, Partizan nije uspeo da pronađe put do mreže protivnika, dok je Lugano mudro čuvao stečenu prednost.

Revanš meč će biti prilika za Partizan da preokrene situaciju i izbori plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Međutim, za to će biti potrebno mnogo više preciznosti i koncentracije u završnici.

Nikola Štavić

Recent Posts

Delfini potopili Amerikance: Srbija u finalu Olimpijskih igara

Srpski vaterpolisti nastavljaju da ispisuju istoriju na Olimpijskim igrama 2024, osiguravši najmanje srebrnu medalju nakon…

8 hours ago

Orlovi nadomak senzacije, ali ipak poraženi od SAD

Srpski košarkaši pružili izvanrednu partiju u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, ali nisu uspeli da…

14 hours ago

Srpski golman briljira u Americi, vodi LA Galaxy ka vrhu Liga Kupa

Nekadašnji golman Čukaričkog, Novak Mićović, nastavlja da impresionira svojim partijama u LA Galaxyju. Tokom pauze…

2 days ago

Srpski vaterpolisti na korak od medalje OI

U najtežem meču na turniru, Srbija je pobedila Grčku 12:11, rivala iz finala u Tokiju…

2 days ago

Srbija završila ućešće u Parizu ubedljivim porazom

Serija 17:0 u trećoj četvrtini ostavila naš tim predaleko od polufinala – 85:67 Srbija nije…

2 days ago

Strahinja Pavlović: “Spreman sam za sve što se od mene traži” (VIDEO)

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović zvanično je predstavljen kao novi fudbaler Milana, uz poređenje sa Japom…

3 days ago