Football

Partizan ponovo poražen od Dinama, sledeći protivnik Lugano u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbaleri Partizana daleko su od evropskog nivoa, a pogotovo od Lige šampiona kao najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu.

Pre nedelju dana u Kijevu, crno-beli su šest puta vadili loptu iz svoje mreže, uz dva postignuta gola Mateuša Saldanje. U revanšu na stadionu u Humskoj, rezultat je bio 0:3 (0:1) u korist Dinama.

Očekivalo se da bi trijumf od 4:0 protiv Jedinstva u Ubu mogao malo da prodrma igrače trenera Aleksandra Stanojevića i udahne im malo života, ali to se nije dogodilo. Jednostavno, ono što su prikazali nije bilo dovoljno dobro da bi se izbegao poraz. Ukrajinski predstavnik nije pokazao vrhunski kvalitet, ali kada vam rival u obe utakmice pokloni gol, vama ostaje samo da se zahvalite i sa osmehom nastavite takmičenje. To se upravo dogodilo u duelu Partizana i Dinama.

Gosti su imali polukontru koju je Aldo Kalulu uspeo da “preseče”, ali je samo pogodio Leonarda Ovusua i praktično dodao do iskusnog Andrija Jarmolenka. Najbolji igrač Dinama je, iako pomalo zbunjen, iskoristio situaciju i savladao golmana Aleksandra Jovanovića. Drugo poluvreme donelo je nešto bolju igru Partizana, pre svega na startu drugih 45 minuta kada je Brazilac u redovima crno-belih imao dve solidne šanse, od kojih je u jednoj pogodio stativu. Međutim, za tim koji ima ambicije da igra u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, to je zaista malo.

U trenucima kada su crno-beli imali ravnotežu na terenu, usledila je kontra gostiju koja je okončana prekršajem kapitena domaćeg sastava, Svetozara Markovića, nakon čega je dosuđen jedanaesterac. Vanat je uspešno realizovao penal, dok je u poslednjem minutu Karavajev postavio konačan rezultat. Na kraju, Dinamo zasluženo odlazi u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će im protivnik biti škotski Rendžers. Igrači Partizana će se za ulazak u plej-of Lige Evrope boriti protiv švajcarskog Lugana koji je eliminisan od Fenerbahčea.

Nikola Štavić

Recent Posts

Druga pobeda naše basket reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu (VIDEO)

Basketaši Srbije pobedili Holandiju 21:19 u dramatičnom meču, Stojačič pogodio u poslednoj sekundi. Od ovih…

6 hours ago

Medvedev eliminisan u Parizu

Bolji bio Kanađanin Feniks Ože-Alijasim 0:2 (3:6, 6:7). Jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje…

6 hours ago

Srbija je deklasirala Portoriko sa 107 poena

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Portoriko rezultatom 107:66 u okviru drugog kola grupne faze Olimpijskih…

19 hours ago

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, nakon što…

1 day ago

Tadić vodi Fenerbahče do trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona

Fenerbahče se plasirao u treće kolo kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, dok se Lugano seli…

1 day ago

Prvo zlato Srbije u Parizu!

Junački preokret Mikeca i Arunovićeve u finalu donosi prvu medalju za Srbiju – najsjajniju. Srce…

2 days ago