Basketball

Partizan dobija veliko pojačanje: Frank Nilikina stiže u Beograd

Košarkaški klub «Partizan» iz Beograda najavio je dolazak Franka Nilikine, francuskog plejmejkera koji je prethodnih sedam godina igrao u NBA ligi.

Frank Nilikina, iskusni francuski košarkaš koji je svoje veštine dosad brusio u NBA, od naredne sezone će nositi dres beogradskog «Partizana». Njegov dolazak u klub najavljen je putem kratkog video snimka objavljenog na zvaničnom Tviter nalogu kluba. Ovo pojačanje dolazi samo dva sata nakon potpisivanja Ifea Lundberga, čime «Partizan» nastavlja da jača tim za predstojeću sezonu.

Nilikina, koji je rođen u Belgiji, karijeru je započeo 2015. godine u francuskom Strazburu, a svoj talenat potvrdio je kao osmi pik na NBA draftu 2017. godine. U NBA ligi je nosio dresove «New York Knicksa», «Dallas Mavericksa» i «Charlotte Hornetsa», gde je poslednju sezonu bio značajno ograničen zbog povreda, odigravši samo pet utakmica.

Tokom svoje najbolje sezone 2019/2020, Nilikina je u dresu «Knicksa» postizao u proseku 6,4 poena po utakmici. Njegov ukupni NBA učinak iznosi 321 odigranu utakmicu sa prosečnih 4,9 poena. Mladi Belgijanac je već bio prepoznat kao jedan od najtalentovanijih igrača u Francuskoj, osvojivši titulu najkorisnijeg igrača na Evropskom prvenstvu do 18 godina 2016. godine i dva puta zaredom bio je proglašen za najboljeg mladog igrača francuske lige. Sa francuskom reprezentacijom osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini i srebro na Olimpijskim igrama 2021. u Tokiju.

Nikola Štavić

Recent Posts

Dragan Stojković: “Srbi ne umiru lako!”

Posle napetih 90 minuta i dramatičnog završetka, Dragan Stojković Piksi ostao je zadovoljan borbom i…

43 mins ago

FSS traži rigorozne kazne od UEFA za incidente na utakmici

Tokom utakmice drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu između fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Albanije,…

24 hours ago

Serhio Rodrigez se oprostio od košarke

Serhio Rodrigez, istaknuti član košarkaškog kluba «Real» i španske nacionalne reprezentacije, objavio je danas kraj…

24 hours ago

Srpski tim za Pariz broji 96 sportista

Broj srpskih sportista koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta dostigao je…

24 hours ago

Novak Đoković ide na Olimpijske igre u Parizu!

Najbolji svetski teniser učestvovaće na Olimpijskim igrama uprkos povredi. Olimpijski komitet Srbije zvanično je potvrdio…

2 days ago

Drama u Lajpcigu: Konseisao heroj, Hranac tragičar utakmice

Portugalija na težak način pobedila Češku u prvoj utakmici Grupe F Fudbalska reprezentacija Portugalije je,…

2 days ago