Tennis

Novak Đoković spreman za Rolan Garos uprkos izazovima

Sa statusom prvog tenisera sveta, Novak Đoković ulazi u Rolan Garos, dok njegovi glavni rivali muče se sa povredama i formom.

Novak Đoković će na ovogodišnji Rolan Garos stići kao prvi teniser sveta, a njegovi najveći konkurenti suočavaju se sa povredama uoči turnira. Pre manje od godinu dana, posle poraza od Holgera Runea u Rimu, postojale su sumnje u Novakovu spremnost za Rolan Garos. Ipak, uspeo je da iznenadi sve i osvoji svoj 23. grend slem pehar, čime je postavio novi rekord.

Prošle sezone Đoković nije stigao u Pariz pun samopouzdanja, prema rečima njegovog tadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića, ali je njegova rezerva snage bila dovoljna za trijumf. Iako su ga porazi u nekoliko turnira potresli, uspeo je da se vrati i dominira.

Trenutno, Novakova priprema za ovogodišnji Rolan Garos nije idealna, jer nije osvojio trofej na Australijan Openu, a doživeo je i rani poraz u Indijan Velsu. Ipak, stigao je do polufinala u Monte Karlu, iako nije bio zadovoljan svojom igrom. U Rimu, gde je ranije imao uspeha, Đoković ne želi da se ocenjuje samo na osnovu njegovih rezultata.

Dok se Novak sprema za Pariz, njegovi mladi rivali, poput Karlosa Alkarasa i Janika Sinera, pokazuju svoju snagu, ali i probleme sa doslednošću zbog nedostatka iskustva u raspodeli snaga kroz sezonu. Sa 17 dana do početka Rolan Garosa, izgleda da Đokovićevi izazivači nisu u potpunosti spremni da se suprotstave najboljem svih vremena, uprkos njegovom nedavnom nedostatku nepobedivosti na terenu.

Корбац Маестро

Recent Posts

Šerif Endiaje donosi titulu “Crvenoj zvezdi”

Golom Šerifa Endiajea, Crvena zvezda osvojila je sedmu uzastopnu, a ukupno 35. titulu prvaka, te…

4 hours ago

“Filadelfija i Milvoki završili sezonu, Njujork i Indijana idu dalje” (VIDEO)

"Njujork Niksi i Indijana Pejsers ostvarili su pobede u odlučujućim mečevima i plasirali se u…

5 hours ago

Pešić zasićen pitanjima o Jokiću: “Nema plana B!”

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, izrazio je frustraciju zbog konstantnih pitanja o mogućem učešću…

1 day ago

Ralf Rangnik odbio Bajern: Ostanak na čelu austrijske reprezentacije

U seriji iznenađenja na Alijanc Areni, Ralf Rangnik je poslednji u nizu koji je odbio…

1 day ago

Sabalenka dominira na Mastersu u Madridu

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Mastersa u Madridu nakon što je sa…

1 day ago

Igor Duljaj napušta klupu Partizana

Igor Duljaj više nije trener fudbalskog kluba Partizan, a ova vest biće zvanično saopštena nakon…

3 days ago