Tennis

Novak Đoković ruši Nadala na putu ka olimpijskom zlatu

Novak Đoković je juče ostvario dominantnu pobedu nad Rafaelom Nadalom na Olimpijadi, sa rezultatom 6:1, 6:4, čime je pokazao svoju superiornost na šljaci.

Ovo je bio njihov 60. međusobni duel, ali jučerašnji meč je bio gotovo jednosmerna ulica. Novak je potpuno nadigrao svog dugogodišnjeg rivala, što je posebno značajno na terenu na kojem je Nadal tradicionalno nepobediv.

Već od samog početka meča, Novak je dominirao. U prvom setu je zapanjio publiku na „Šatrijeu“ brzim i preciznim udarcima, ostavljajući Nadala bez ikakvih šansi. Prvi set je završen za samo 39 minuta, rezultatom 6:1. Atmosfera na tribinama bila je jasno na strani Španca, ali to nije omelo srpskog šampiona.

Drugi set je počeo jednako dominantno za Đokovića. Brzo je došao do brejka i poveo sa 2:0. Nadal je uspeo da se malo povrati, ali je Novak zadržao kontrolu i na kraju osvojio set sa 6:4. Ovaj trijumf je bio još jedan korak ka osvajanju olimpijskog zlata, što je cilj koji Đoković intenzivno prati.

Pored same pobede, ovaj meč je dodatno učvrstio Novakovu poziciju kao jednog od najvećih tenisera svih vremena. U međusobnim duelima sada vodi sa 31:29 protiv Nadala, što je značajan psihološki faktor u njihovom rivalstvu. Dok Đoković pokazuje da je i dalje u vrhunskoj formi, Nadal se sve više približava kraju svoje karijere.

Novakova igra juče bila je savršen primer preciznosti i raznovrsnosti. Njegovi drop šotovi i servis-voleji bili su na visokom nivou, što je dodatno frustriralo Nadala i publiku. Bez obzira na podršku sa tribina, Španac nije mogao da pronađe način da se vrati u meč.

Sledeći izazov za Đokovića je treće kolo, a put do zlata postaje sve jasniji. Ako nastavi sa ovakvom igrom, šanse da ostvari svoj cilj su veoma visoke. Novak Đoković je pokazao da je trenutno na misiji, fokusiran i odlučan da osvoji olimpijsko zlato.

Nikola Štavić

Recent Posts

Prvo zlato Srbije u Parizu!

Junački preokret Mikeca i Arunovićeve u finalu donosi prvu medalju za Srbiju – najsjajniju. Srce…

43 mins ago

Timi Maks Elšnik novi igrač Crvene zvezde

Crvena zvezda nastavlja sa pojačanjima tokom letnjeg prelaznog roka, a najnovije ime u timu šampiona…

1 hour ago

Strahinja Pavlović prelazi u Milan

Srpski reprezentativac i fudbaler Salcburga, Strahinja Pavlović, uskoro će postati novi igrač Milana, prenosi pouzdani…

1 day ago

Duan Vašington stiže u Obradovićev Partizan

Novo pojačanje tima Željka Obradovića dolazi iz NBA lige. Partizan je skoro završio rekonstrukciju tima,…

1 day ago

Vojvodina u Amsterdamu čeka čudo

Vojvodini je malo nedostajalo za čudo na “Johan Krojf areni”. Aleksa Vukanović imao je kolosalnu…

4 days ago

Marina Majković ide u Pariz sa novom zlatnom generacijom

Treće uzastopne Olimpijske igre za košarkašice Srbije donose novu priliku za dokazivanje. Selektorka Marina Maljković…

4 days ago