Tennis

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je u osmini finala pobedio nemca Dominika Kepfera rezultatom 7:5, 6:3. Meč je trajao sat i 37 minuta, a ovo je bio drugi međusobni duel Đokovića i Kepfera, sa dva trijumfa za Novaka.

Đoković je sigurno započeo meč i brzo poveo sa 3:1 u prvom setu. Kepfer je izjednačio na 3:3, nakon čega su obojica osvajali gemove. U ključnom 12. gemu, Đoković je napravio novi brejk i osvojio set sa 7:5.

U drugom setu, Novak je poveo sa 3:0 i sigurnom igrom priveo meč kraju. U četvrtfinalu će se sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je danas savladao Argentinca Sebastijana Baeza sa 7:5, 6:1.

Ovo je Đokovićeva 16. pobeda u singlu na Olimpijskim igrama, a plasman u četvrtfinale je četvrti put u njegovoj karijeri, što je dostignuće koje nije uspelo nijednom drugom teniseru.

“Dobro sam krenuo, ali iskreno sam bio malo iznenađen njegovom dobrom igrom. Bio je veoma agresivan i nezgodan protivnik. Bio sam izazvan na terenu i drago mi je što sam na izazov odgovorio na pozitivan način”, istakao je srpski teniser.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

“Igrali smo finale ovde na Rolan Garosu 2021. godine. Cicipas je izuzetno kvalitetan teniser koji je svoje najbolje rezultate beležio ovde na Rolan Garosu, na ovoj podlozi. On je veoma kvalitetan protivnik. Imao sam uspeha protiv njega, ali sam i gubio neke mečeve. Uvek su bili neizvesni mečevi. Sve će biti teže i teže, znam šta me očekuje, ali biću spreman”, zaključio je Đoković.

Nikola Štavić

Recent Posts

Srbija je deklasirala Portoriko sa 107 poena

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Portoriko rezultatom 107:66 u okviru drugog kola grupne faze Olimpijskih…

4 hours ago

Tadić vodi Fenerbahče do trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona

Fenerbahče se plasirao u treće kolo kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, dok se Lugano seli…

17 hours ago

Prvo zlato Srbije u Parizu!

Junački preokret Mikeca i Arunovićeve u finalu donosi prvu medalju za Srbiju – najsjajniju. Srce…

2 days ago

Timi Maks Elšnik novi igrač Crvene zvezde

Crvena zvezda nastavlja sa pojačanjima tokom letnjeg prelaznog roka, a najnovije ime u timu šampiona…

2 days ago

Novak Đoković ruši Nadala na putu ka olimpijskom zlatu

Novak Đoković je juče ostvario dominantnu pobedu nad Rafaelom Nadalom na Olimpijadi, sa rezultatom 6:1,…

2 days ago

Strahinja Pavlović prelazi u Milan

Srpski reprezentativac i fudbaler Salcburga, Strahinja Pavlović, uskoro će postati novi igrač Milana, prenosi pouzdani…

3 days ago