Tennis

Novak Đoković je osvojio olimpijsko zlato: Istorija je ispisana u Parizu

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena i najbolji srpski sportista, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama! U finalu je savladao Karlosa Alkarasa rezultatom 7:6 (3), 7:6 (2), ostvarivši dugo sanjani san o olimpijskom zlatu.

Novak Đoković je konačno ostvario svoj san o olimpijskom zlatu, postavši olimpijski šampion! U velikom finalu u Parizu, najbolji srpski teniser nadigrao je Karlosa Alkarasa sa 7:6 (3), 7:6 (2). Ovo su bile pete Olimpijske igre za Đokovića, a prve na kojima je igrao u finalu i konačno osvojio zlatnu medalju.

Kao najstariji finalista u istoriji olimpijskog turnira, Đoković je u nedelju savladao najmlađeg finalistu, Karlosa Alkarasa, u borbi za najsjajnije odličje. Sa ovim zlatom, Novak sada ima sve – osvojio je rekordan broj grend slemova, sve masterse, i konačno dugo čekano zlato sa Olimpijskih igara.

Vrhunski tenis se igrao u Parizu, sa fantastičnim razmenama sa osnovne linije i nadmudrivanjima na mreži. Publika se aktivno uključivala u meč, bodrila jednog, pa drugog, a na kraju pozdravila aplauzima obojicu. Đoković je pokušavao da prebaci pritisak na rivala, ali Alkaras je dugo odolevao, spašavajući brejk lopte na početku meča.

Španski teniser je pokazao zašto ga je Đoković proglasio favoritom u ovom meču, i imao je nekoliko šansi da dođe do prednosti, ali ih je propustio. Odlučivao je taj-brejk, u kojem je fantastičan ritern doneo Novaku prednost, a divnom reakcijom na drop-šot rivala, uzeo je prvi set.

Tenis koji oduzima dah nastavljen je i u drugom setu! Đoković je rano imao priliku da napravi brejk, ali mu motivisani Alkaras to nije dozvolio. Novak je pokušavao da slomi otpor Španca, nervirao se što mu to ne polazi za rukom, često se žaleći svom timu. Alkaras je na drugoj strani sve više animirao publiku, tražeći podršku sa tribina.

Odlučivao je ponovo taj-brejk. Već u uvodnom poenu, Novak je pokazao rivalu šta ga čeka i stekao je prednost. Karlitos se vratio, ali je vanzemaljski poen Đokovića ponovo doveo u vođstvo, koje je pretvorio u pobedu.

Novak Đoković je sada olimpijski šampion, ispisavši istoriju zlatom osvojenim u Parizu.

Nikola Štavić

Share
Published by
Nikola Štavić

Recent Posts

Srbija igra protiv selekcije Australije u četvertfinalu Olimpiade

Izabranice Marine Maljković će u četvrtfinalu Olimpijskih igara igrati protiv selekcije Australije u sredu od…

1 hour ago

Srpski as u polufinalu Olimpijskih igara

Najveći teniser sveta, Novak Đoković, još jednom je dokazao svoju neuništivost pobedivši Stefanosa Cicipasa u…

3 days ago

Skandal na Olimpijadi: italijanka predala meč protiv alžirskog “muškarca” (VIDEO)

Na Olimpijskim igrama u Parizu, duh olimpizma i fer-pleja ponovo su dovedeni u pitanje. Nakon…

3 days ago

Voša se borila hrabro: Vojvodina nastavlja u Ligi Konferencija (VIDEO)

Vojvođani su sinoć pružili hrabru partiju protiv Ajaksa, ali su novim porazom od 1:3 ispali…

3 days ago

Druga pobeda naše basket reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu (VIDEO)

Basketaši Srbije pobedili Holandiju 21:19 u dramatičnom meču, Stojačič pogodio u poslednoj sekundi. Od ovih…

4 days ago

Medvedev eliminisan u Parizu

Bolji bio Kanađanin Feniks Ože-Alijasim 0:2 (3:6, 6:7). Jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje…

4 days ago