Vaterpolo

Nemačka je porazila Italiju, Mađarska je u poslednjoj sekundi pobedila Hrvatsku

Prvi dan mečeva prve divizije Evropskog prvenstva u vaterpolu za muškarce mlađe od 19 godina bio je savršen uvod u uzbuđenja koja nas očekuju naredne sedmice: dinamični dvoboji, neočekivani preokreti i poneka iznenađenja. Nemačka je impresionirala pobedom nad Italijom rezultatom 9:6, Mađarska je u poslednjim trenucima savladala Hrvatsku, a Španija je izvela preokret serijom od 3:0 u završnom periodu protiv Crne Gore. Na kraju dana, Srbija je dominirala u drugom poluvremenu, savladavši Grčku 14:9, nakon što je u prvom delu igre zaostajala sa tri gola.

Susret između Mađarske i Hrvatske postavio je standarde uzbuđenja u grupi A. Nakon izjednačenog početka, Hrvati su preuzeli kontrolu, poveli sa 6:4 do poluvremena i povećali vođstvo na 8:6 početkom četvrte četvrtine, što je delovalo kao siguran put ka pobedi. Ipak, Oliver Lejnveber je blistao sa šest postignutih golova, uključujući tri u poslednjoj deonici, a posebno je bio ključan pogodak sa sedam metara u poslednjoj sekundi, kojim je doneo trijumf Mađarskoj od 10:9.

Meč između Španije i Crne Gore takođe nije razočarao. Crnogorci su poveli sa 3:1 nakon prvih osam minuta igre, a Španija je uspela da smanji zaostatak u drugoj četvrtini, ali su gosti i dalje vodili sa 4:3 do poluvremena i sa 6:5 do poslednje četvrtine. Penal koji je realizovao Er Agjerre doneo je izjednačenje, a ključni trenutak usledio je kada su Crnogorci propustili šansu, a Enrike Nuno pogodio za vođstvo Španije. U samoj završnici, Agjerre je postigao još jedan pogodak, postavivši konačnih 8:6.

Grčka je dominirala prvim poluvremenom i vodila sa 7:4 sredinom drugog perioda. Međutim, ništa nije nagoveštavalo potpunu dominaciju Srbije u drugom delu, koja je zabeležila seriju 7:0. Srbi su već do pauze smanjili zaostatak, a potom su postigli pet golova u trećem periodu, dok su Grci ostali bez odgovora. U poslednjoj četvrtini, Grčka nije uspela da postigne gol ni iz jedne od sedam prilika, završivši meč sa porazom od 14:9.

U drugom meču grupe, Nemačka je iznenadila Italiju fantastičnim udarcima sa distance, dok su Italijani, uprkos velikom broju pokušaja, teško pronalazili put do mreže. Poluvreme je završeno rezultatom 4:4, ali je Nemačka u trećem periodu postigla četiri gola i potpuno poremetila italijanski ritam, dok su oni uspeli postići samo dva pogotka do kraja, što je Nemačkoj donelo pobedu od 9:6.

U drugoj diviziji, dan je obeležila dominacija favorizovanih ekipa. Turska je neočekivano savladala Francusku rezultatom 15:9, dok je Holandija bila ubedljiva protiv Malte sa 15:8. U večernjim mečevima, domaćin Bugarska je odličnom igrom u drugom poluvremenu savladao Sloveniju 15:11, dok je Rumunija rutinski pobedila Češku 14:8.

Nikola Štavić

Share
Published by
Nikola Štavić
Tags: Vaterpolo

Recent Posts

Arina Sobolenko i dalje „gladna“ – Planira povratak na prvo mesto sveta posle trijumfa na US Openu i želje da nadmaši Igu Svitek

Arina Sobolenko briljirala je na US Openu, pobedivši Džesiku Pegulu i osvojivši titulu u ženskoj…

15 hours ago

Harry Kane uživa u svojoj “srećnoj zoni” Engleske pre 100. meča za reprezentaciju

Kapiten Engleske Harry Kane govori o svojoj "srećnoj zoni" dok se priprema za istorijski 100.…

2 days ago

Povreda Nikole Milutinova: šta to znači za Olimpiakos i Evroligu

U svetu košarke koji se stalno menja, povrede su tužna stvarnost sa kojom se timovi…

3 days ago

San Marino: Istorijska Pobjeda u Ligi nacija Prekida 36-godišnji Crni Niz

Fudbalska reprezentacija San Marina, jedna od najslabijih reprezentacija u svetu, konačno je ostvarila ono što…

6 days ago

Siner ruši prepreke: Medvedev eliminisan, finale US Opena na dohvat ruke

Italijanski teniser Janik Siner nastavlja da impresionira na US Open-u, savladavši jednog od najopasnijih protivnika,…

7 days ago

Dirljiv oproštaj Zvezde od velikog zvezdaša Bore Đorđevića

Smrt Bore Đorđevića, legendarnog rokera, frontmena grupe "Riblja čorba" i velikog zvezdaša, ostavila je dubok…

1 week ago