Fudbal

Nejmar želeo povratak u Barselonu

Moguće je da Nejmar jednostavno voli novac više nego bilo šta drugo. Ili je možda samo bio inspirisan potezom Ilkaja Gundogana i pokušao da uradi isto.

Gundogan je, čim je shvatio da ga Hansi Flik ne vidi u svojim planovima, odmah kontaktirao Mančester Siti i produžio saradnju sa Pepom Gvardiolom. Brazilac iz Al Hilala imao je slične nade, želeći da se vrati u Kataloniju, ali je naišao na jasnu prepreku u vidu nemačkog stručnjaka – odgovor je bio jednostavno “ne”.

Prema informacijama novinara Đerara Romera, bliskog Barseloni, Nejmar se sam ponudio predsedniku Đoanu Laporti, želeći da ponovo obuče dres kluba koji je napustio 2017. godine kada je prešao u Pari Sen Žermen. Međutim, kada je Laporta tu ideju izneo novom treneru Barselone, Flik je jasno stavio do znanja da 32-godišnji Brazilac nije deo njegovih planova.

Razlog za ovakvu odluku leži u strategiji Barselone koja je u ovom prelaznom roku fokusirana na podmlađivanje ekipe. Tako su iz Đirone doveli 22-godišnjeg Pau Viktora, dok se iz Lajpciga vratio četiri godine stariji Dani Olmo, u punoj snazi i sa sveže osvojenom titulom prvaka Evrope na nedavnom prvenstvu u Nemačkoj.

Uz to, finansijska situacija Katalonaca ni u jednom scenariju ne bi omogućila ispunjenje Nejmarovih zahteva, čak i da ih smanji, jer klub već ima problema sa registrovanjem Olma zbog pravila finansijskog fer-pleja u La Ligi.

Barselona i dalje traži pojačanja u ofanzivi. Klub je pokušao da dovede Nika Vilijamsa iz Atletik Bilbaa, kao i Rafaela Leaa iz Milana. Tu je Nejmar video svoju priliku, ali je ideja bila odbačena od strane Flika pre nego što je uopšte došlo do razgovora o finansijama.

Još jedan problem za Nejmara je taj što se tek ovog leta oporavio od teške povrede kolena zbog koje je propustio gotovo celu prošlu sezonu. Odigrao je samo pet utakmica za Al Hilal pre nego što je pauzirao, a zatim je otišao u Brazil i uživao u odmoru. Takvo ponašanje nije nešto što bi impresioniralo Hansija Flika.

Nikola Štavić

Recent Posts

Dončić dolazi u Zagreb

Spektakl u čast legendarnog Dražena Petrovića, koji će se održati narednog četvrtka u Zagrebu, sve…

15 hours ago

Basketaši drugi u Evropi posle poraza od Austrije

Srpska basket reprezentacija propustila je priliku da osvoji šestu uzastopnu titulu na Evropskom prvenstvu, nakon…

3 days ago

Siner o dopingu i na US Openu: “Tretiran sam kao i svi drugi teniseri”

Janik Siner je prošao kroz težak period poslednjih nedelja zbog pozitivnog doping testa i odluke…

3 days ago

Ajzea Majk se povredio na prvom treningu Partizana

Partizan je u utorak započeo pripreme za novu sezonu, ali su već na prvom treningu…

6 days ago

Đoković kreće odbranu US Open titule protiv Moldavca Albota

Tokom žreba za glavni deo Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, Novak Đoković saznao je ime…

6 days ago

Partizan i Naneli prekinuli saradnju

Džejms Naneli više nije košarkaš Partizana, potvrdio je danas klub, čime su okončane spekulacije o…

7 days ago