Basketball

NBA asovi zaledili Srbiju na -26 (VIDEO)

Srbija je imala dobar početak, ali je na kraju pretrpela težak poraz od Amerike u uvertiri za meč u Lilu na startu Grupe C Olimpijskih igara u Parizu. Bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, Srbija je pružila jak otpor prvih 15 minuta, ali je NBA «drim tim» na kraju bio prejak i ostvario ubedljivu pobedu 79:105 (28:28, 17:31, 13:24, 21:22).

Selektor Srbije Svetislav Pešić oslonio se na Nikolu Jokića, koji je pružio odličnu partiju sa dabl-dabl učinkom, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača. Prvih nekoliko minuta meča obeležila je čvrsta odbrana na obe strane, a posebno su se istakli Stef Kari za SAD i Aleksa Avramović za Srbijг. Kari je postigao prvih devet poena za Amerikance, dok je Avramović predvodio Srbiju sa osam poena. Prva četvrtina završena je rezultatom 28:28, zahvaljujući ziceru Marinkovića na asistenciju Jokića u poslednjoj sekundi.

Srbija je u drugoj četvrtini otvorila sa dve trojke Gudurića i Micića (34:31), ali tu je stala. Amerikanci su počeli da dominiraju pod obručima, koristeći svoju fizičku moć, i napravili seriju od 9:0, preuzimajući kontrolu meča (40:49). Entoni Dejvis je sa tri rampe dodatno motivisao svoj tim, koji je nastavio da uvećava prednost (42:54). Jokić je povremeno uspevao da prekine niz rivala, ali prednost Amerike nije padala ispod dvocifrene razlike (45:59).

Treća četvrtina bila je kobna za Srbiju, koja četiri minuta nije uspela da pogodi koš, dok su Amerikanci napravili seriju od 12:0 i otišli na +20 (45:71). Petrušev je prekinuo taj post, ali su Amerikanci nastavili da pogađaju i povećavali prednost. Marinković i Dobrić su konačno povezali dve trojke, ali to nije bilo dovoljno da smanji razliku ispod 20 poena (55:73). Na kraju treće četvrtine prednost Amerike iznosila je +26 (57:83).

U poslednjoj četvrtini pobednik je bio poznat, a pitanje je bilo samo kolika će razlika biti na kraju, posebno jer je Jokić celu četvrtinu proveo na klupi. Meč je završen sa +26 za SAD.

Nikola Štavić

Recent Posts

Lajović u drugom kolu turnira u Hamburgu

Dušan Lajović se pridružio Laslu Đereu u drugom kolu turnira u Hamburgu nakon pobede nad…

12 mins ago

Srbija pobedom nad Islandom ostala u “A” diviziji

Mlada reprezentacija Srbije u košarci do 20 godina izborila je opstanak u "A" diviziji Evropskog…

22 mins ago

Ibrahimović junior potpisao ugovor sa «Milanom»

Maksimilijan Ibrahimović, sin Zlatana Ibrahimovića, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa «Milanom» i pokušaće…

28 mins ago

Dejvis Kup se vraća u Beograd

Mečevi će biti igrani u dvorani „Aleksandar Nikolić“ Za pet dana, Srbija i Grčka će…

1 day ago

Partizan u borbi za Ligu šampiona bez podrške navijača

Prva prepreka na putu ka elitnom takmičenju za Partizan biće ekipa «Dinamo» iz Kijeva. Zbog…

1 day ago

Geret Sautgejt podneo ostavku na mesto selektora Engleske

Geret Sautgejt više nije selektor fudbalske reprezentacije Engleske, pošto je danas podneo ostavku. Nakon 102…

2 days ago