Basketball

«Makabi» želi Avramovića u svojim redovima

Izraelski mediji prenose interesovanje za srpskog košarkaša

Iz «Partizana» mogao bi nastupiti pravi igrački egzodus, a sledeći na redu za odlazak mogao bi biti Aleksa Avramović. Prema pisanju izraelskih medija, «Makabi» iz Tel Aviva izrazio je želju da angažuje ovog energičnog igrača iz Čačka.

Klub poznat kao «Ponos Izraela», koji je takođe najtrofejniji u toj zemlji, našao se u sličnoj situaciji kao i «Partizan». Zbog političke situacije u zemlji, mnogi igrači su napustili tim, uključujući Lorenza Brauna, Vejda Boldvina i Džoša Niba. Sada, suočeni sa potrebom za jačanjem tima, okreću se tržištu.

Avramović, koji je već u vezama sa mogućim prelaskom u novog evroligaša, ekipu iz Pariza, ima važeći ugovor sa «Partizanom» za sledeću sezonu, ali beogradski klub je spreman razmotriti svaku ozbiljnu ponudu.

Postavlja se pitanje da li je Avramoviću privlačna ideja odlaska u Izrael, s obzirom na trenutnu situaciju u toj zemlji. Ukoliko Avramović odbije ponudu, «Makabi» će kao alternativu razmotriti Krisa Džonsa iz «Valensije».

U međuvremenu, «Partizan» se već oprostio od nekoliko igrača, uključujući Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Frenka Kaminskog, Pi Džeja Dožera, Danila Anđušića, Mateuša Ponitka i Alena Smailagića.

Nikola Štavić

Recent Posts

Mert Gunok junak, Turska u četvrtfinalu Eura! (VIDEO)

Mert Gunok sa neverovatnom intervencijom u poslednjim trenucima meča odveo Tursku u četvrtfinale Evropskog prvenstva,…

4 hours ago

Đoković lagano u drugom kolu Vimbldona

Novak Đoković nije imao većih problema u prvom meču posle operacije meniskusa, nakon prinudnog povlačenja…

5 hours ago

Portugalski golman spasio tim i razočarao Sloveniju

U neizvesnom četvrtfinalu Evropskog prvenstva, fudbalska reprezentacija Portugala pobedila je Sloveniju rezultatom 3:0 u penalima…

1 day ago

Rano ispadanje Olgе Danilović sa Vimbldona

Olga Danilović, srpska teniserka, završila je svoje učešće na Vimbldonu već u prvom kolu, gde…

1 day ago

Zvezda priprema tim za novu sezonu: Mekintajer potpisuje, Petrušev i Dobrić na meti

Kodi Miler-Mekintajer, nekadašnji igrač Baskonije i Partizana, postigao je dogovor sa košarkaškim klubom «Crvena zvezda».…

1 day ago

Impresivan preokret Španije protiv hrabre Gruzije

Fudbalska reprezentacija Španije demonstrirala moć protiv debitanta Gruzije, završivši utakmicu sa 4:1. Fudbalski tim Španije…

2 days ago