Tennis

Kecmanović u trećem kolu Vimbldona!

Miomir Kecmanović se plasirao u treće kolo Vimbldona nakon dramatičnog meča u pet setova protiv Holanđanina Talona Grikspora. Sledeći protivnik mu je pobednik duela između dva Italijana, Sinera i Beretinija.

Srpski teniser Miomir Kecmanović izborio je plasman u treće kolo Vimbldona, pobedivši Holanđanina Talona Grikspora u meču koji je trajao dva sata i 54 minuta. Kecmanović, koji trenutno zauzima 52. mesto na ATP listi, savladao je 27. igrača sveta rezultatom 4:6, 7(9):6(7), 1:6, 6:2, 6:3.

Meč je počeo brejkom Kecmanovića u drugom gemu prvog seta, ali je Grikspor preokrenuo brejkovima u trećem i sedmom gemu, osvojivši prvi set. Drugi set je bio izuzetno izjednačen, sa sigurnim servisima oba igrača, pa je odluka pala u taj-brejku. U napetoj završnici, Kecmanović je slavio sa 9:7.

Treći set je protekao u znaku Grikspora, koji je osvojio dva brejka u drugom i šestom gemu, prepustivši Kecmanoviću samo jedan gem. U četvrtom setu, Kecmanović je uspeo da povrati ravnotežu brejkom u četvrtom gemu, a zatim je u osmom gemu iskoristio prvu set loptu i izjednačio rezultat.

Odlučujući peti set bio je izuzetno napet, bez brejkova do osmog gema, kada je Kecmanović preuzeo servis Griksporu. U narednom gemu, iskoristio je prvu meč loptu i osigurao plasman u treće kolo.

U trećem kolu, Kecmanović će se suočiti sa boljim iz duela između italijanskih tenisera, Sinera i Beretinija. Ovaj trijumf predstavlja značajan korak za Kecmanovića na ovogodišnjem Vimbldonu, gde će pokušati da nastavi svoj uspešan niz.

Nikola Štavić

Recent Posts

Rumuni kao Japanci: svojom čistoćom oduševili organizatore Evropskog prvenstva (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Rumunije impresionirala je organizatore Evropskog prvenstva u Nemačkoj svojim primerom čistoće i zahvalnosti,…

9 hours ago

Pi Džej Doužer potpisao za «Minesotu»

Američki košarkaš Pi Džej Doužer vratio se u NBA ligu nakon uspešne sezone u «Partizanu».…

10 hours ago

Mert Gunok junak, Turska u četvrtfinalu Eura! (VIDEO)

Mert Gunok sa neverovatnom intervencijom u poslednjim trenucima meča odveo Tursku u četvrtfinale Evropskog prvenstva,…

1 day ago

Đoković lagano u drugom kolu Vimbldona

Novak Đoković nije imao većih problema u prvom meču posle operacije meniskusa, nakon prinudnog povlačenja…

1 day ago

«Makabi» želi Avramovića u svojim redovima

Izraelski mediji prenose interesovanje za srpskog košarkaša Iz «Partizana» mogao bi nastupiti pravi igrački egzodus,…

1 day ago

Portugalski golman spasio tim i razočarao Sloveniju

U neizvesnom četvrtfinalu Evropskog prvenstva, fudbalska reprezentacija Portugala pobedila je Sloveniju rezultatom 3:0 u penalima…

2 days ago