Fudbal

Harry Kane uživa u svojoj “srećnoj zoni” Engleske pre 100. meča za reprezentaciju

Kapiten Engleske Harry Kane govori o svojoj “srećnoj zoni” dok se priprema za istorijski 100. nastup za reprezentaciju. Kane razmišlja o svojoj karijeri i odlučnosti da ostane na vrhu.

“Još se sećam svog debija kao da je bilo juče”, započinje Kane, prisetivši se kako je u martu 2015. godine protiv Litvanije na Vembliju ušao u igru na 71. minuti umesto Waynea Rooneya. Samo 79 sekundi kasnije postigao je gol. “Bilo je to neverovatno iskustvo”, kaže Kane. “Sve se odigralo tako brzo.”

Kane je poznat po svom pristupu da uvek ide korak dalje: treniraj, igraj, postiži, ponavljaj. Pred njim je sada važna prekretnica – stoti nastup za Englesku, nešto o čemu tada nije mogao ni sanjati. Samo devet igrača je ikada postiglo taj podvig, a u utorak uveče, pred utakmicu na Vembliju protiv Finske, Kane će dobiti zlatnu kapu od Fudbalskog saveza.

Kane se osvrće na svoj put do vrha, prisetivši se teških trenutaka poput odbijanja od strane Arsenala sa osam godina i izazova tokom pozajmica u Norviču i Lesteru. Nikada nije bio smatran igračem koji će dostići ove visine, ali sada je ikona engleskog fudbala. Njegov uspeh dolazi od neverovatne posvećenosti, samodiscipline i težnje za postizanjem ciljeva koji se često čine nedostižnim.

Posebno se divi sportskim ikonama poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija, koji su mu uvek bili uzor. Kane je nedavno s oduševljenjem pratio kako Ronaldo, u svojoj 39. godini, postiže 901. gol u karijeri u meču protiv Škotske. “To je inspiracija”, kaže Kane, povezujući Ronaldovu dugovečnost s vlastitim nastojanjem da održi vrhunski nivo igre.

Suočavanje s izazovima i stalna posvećenost

Kane smatra da je najteže nije samo dosegnuti vrh, već i ostati na njemu. “Igrati na visokom nivou je zaista teško i zato toliko poštujem Ronalda i Messija”, kaže on. “Konkurencija je uvek prisutna, morate biti spremni svaki put kada ste na terenu ili treningu. Uspelo mi je da održim te standarde i ponosan sam na to.”

Kane ne prestaje da usavršava svoje sposobnosti, posvećujući vreme analizi podataka o svojim udarcima i treninzima pod realnim uslovima igre. “To mi je omiljeno mesto”, kaže Kane o svom radu na završnim udarcima. “Stalno se trudim da ponavljam sve aspekte igre kako bih postizao što bolje rezultate.”

Ronaldo i Messi su redefinisali šta znači biti stabilan strelac na vrhunskom nivou, a Kane nastoji da ide njihovim stopama. Uprkos kritikama na račun nastupa Engleske na Evru 2024, Kane je uspeo da postigne tri gola i osvoji “zlatnu kopačku” turnira.

Gledajući napred

Harry Kane je odlučan da nastavi s uspehom i sa 31 godinom oseća se u najboljoj fizičkoj i psihološkoj formi. Inspiraciju pronalazi u igračima poput Ronalda, koji dokazuju da se karijera može produžiti mnogo duže nego što su očekivanja.

Kaneova priča je priča o upornosti, posvećenosti i neverovatnoj strasti prema fudbalu. Kao kapiten Engleske, on je primer vrhunskog profesionalizma i uzor budućim generacijama fudbalera.

Nikola Štavić

Recent Posts

Arina Sobolenko i dalje „gladna“ – Planira povratak na prvo mesto sveta posle trijumfa na US Openu i želje da nadmaši Igu Svitek

Arina Sobolenko briljirala je na US Openu, pobedivši Džesiku Pegulu i osvojivši titulu u ženskoj…

2 hours ago

Povreda Nikole Milutinova: šta to znači za Olimpiakos i Evroligu

U svetu košarke koji se stalno menja, povrede su tužna stvarnost sa kojom se timovi…

2 days ago

San Marino: Istorijska Pobjeda u Ligi nacija Prekida 36-godišnji Crni Niz

Fudbalska reprezentacija San Marina, jedna od najslabijih reprezentacija u svetu, konačno je ostvarila ono što…

5 days ago

Siner ruši prepreke: Medvedev eliminisan, finale US Opena na dohvat ruke

Italijanski teniser Janik Siner nastavlja da impresionira na US Open-u, savladavši jednog od najopasnijih protivnika,…

6 days ago

Dirljiv oproštaj Zvezde od velikog zvezdaša Bore Đorđevića

Smrt Bore Đorđevića, legendarnog rokera, frontmena grupe "Riblja čorba" i velikog zvezdaša, ostavila je dubok…

1 week ago

Rafa ponovo udara na Novaka: Nadal osporava Đokovićevo olimpijsko zlato

Novak Đoković, osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama, dodatno je učvrstio svoju poziciju kao jednog…

1 week ago