Basketball

Duan Vašington stiže u Obradovićev Partizan

Novo pojačanje tima Željka Obradovića dolazi iz NBA lige. Partizan je skoro završio rekonstrukciju tima, a najnovije ime na spisku pojačanja je Duan Vašington (188 cm, 24 godine), koji će postati novi član crno-belih. Preostalo je još samo da se zvanično potpiše ugovor.

Iako je roster Partizana za narednu sezonu bio skoro kompletiran, sa već potvrđenim dolascima tri igrača, klub je, prema izveštajima domaćih i stranih medija, doveo još jedno značajno pojačanje iz NBA lige. Duan Vašington, bivši igrač Indijane, Finiksa i Njujork Niksa, stiže u Humsku. Vašington je bek visok 188 centimetara, koji može uspešno da igra i kao plejmejker.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Vašington je odigrao ukupno 79 utakmica u najjačoj ligi sveta. Njegove prosečne brojke su solidne – devet poena po meču uz 40% šuta (37% za tri poena), ali to nije bilo dovoljno za dugoročan ugovor u NBA ligi.

Sa dolaskom Vašingtona, Partizan je zaokružio spoljnu liniju tima. On primarno igra na poziciji beka, ali može pokrivati i poziciju plejmejkera po potrebi. Sada ostaje još samo da se dovede krilni centar i Partizan će imati potpuno novu ekipu za narednu sezonu.

Vašington je uspeo da obezbedi garantovani ugovor. Nakon sezone u Indijani, prešao je u Finiks, gde su mu saigrači bili Kevin Durent, Devin Buker i ostali članovi tima. U takvoj konkurenciji nije imao veliku minutažu, ali je zabeležio svoj lični rekord u NBA ligi, ubacivši 31 poen protiv Sakramenta. U februaru 2023. godine dobio je otkaz u Finiksu i preselio se u Njujork. Sada ga očekuje prvi angažman u Evropi, gde će nastupati za Partizan.

Nikola Štavić

Recent Posts

Strahinja Pavlović prelazi u Milan

Srpski reprezentativac i fudbaler Salcburga, Strahinja Pavlović, uskoro će postati novi igrač Milana, prenosi pouzdani…

6 hours ago

Vojvodina u Amsterdamu čeka čudo

Vojvodini je malo nedostajalo za čudo na “Johan Krojf areni”. Aleksa Vukanović imao je kolosalnu…

3 days ago

Marina Majković ide u Pariz sa novom zlatnom generacijom

Treće uzastopne Olimpijske igre za košarkašice Srbije donose novu priliku za dokazivanje. Selektorka Marina Maljković…

3 days ago

Neuspeh Danilovićeve u polufinalu u Jašiju

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Jašiju,…

3 days ago

Vezenkov se vratio u Olimpijakos

Saša Vezenkov se vratio u Olimpijakos nakon što je napustio Toronto Reptorse, i potpisao petogodišnji…

4 days ago

Lajović nadigrao Kobolija na turniru u Umagu

Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu nakon teške borbe protiv Italijana…

4 days ago