Football

Dragan Stojković: “Voleo bih četfertfinale Euro!”

Selektor Srbije optimističan pred Evropsko prvenstvo.

Kompletni još nisu, ali raspoloženi svakako jesu. Uprkos nepotpunom sastavu, bez nekih ključnih igrača, «Orlovi» se pripremaju za najveći fudbalski događaj godine. U ponedeljak će se pripremama u Staroj Pazovi pridružiti svi igrači, dok su oni koji su već radili pod komandom Dragana Stojkovića impresionirali selektora svojim entuzijazmom.

Entuzijazam raste i među navijačima, koji se nadaju značajnom rezultatu na Evropskom prvenstvu, pogotovo nakon razočaravajućih rezultata u Rusiji i Kataru. Kako se približava put u Nemačku, tako raste i uzbuđenje. «Orlovi» će trenirati u Sportskom centru FSS, a u ponedeljak lete za Beč na prijateljski meč sa «Austrijom» (4. juna). Drugi pripremni meč pre početka turnira igraju 8. juna u Stokholmu protiv «Švedske», što će ujedno biti oproštajna utakmica Zlatana Ibrahimovića.

„Ove dve utakmice shvatamo ozbiljno jer su nam protivnici kvalitetni. Cilj nam je da budemo na potrebnom nivou u svim segmentima igre, da dobijemo samopouzdanje. Videćemo u kakvom su stanju igrači, ali ne smemo praviti gluposti po pitanju tima“, rekao je Dragan Stojković.

Selektor je najavio da će se Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić priključiti ekipi tek 2. juna oko ponoći, jer večeras igraju finale Kupa Saudijske Arabije. Isto važi za Juventusov dvojac Filip Kostić i Dušan Vlahović, dok će Andrija Živković stići u nedelju, jer se danas ženi. Luka Jović i Nikola Milenković biće dostupni od 4. juna.

„Luka je sa Milanom u Australiji i vraća se u ponedeljak. Bleki ima utakmicu za Fiorentinu u nedelju. Pokušavamo da ga oslobodimo obaveza, ali to ne zavisi od nas. Ako neko misli da bi trebalo da igraju već 4. juna, nemam komentar. Ne smemo rizikovati“, dodao je Stojković.

Spisak od 26 igrača uglavnom nije izazvao polemike u javnosti.

„To je najbolje što Srbija ima. Tu sam da odlučujem, a ne da činim usluge. Razmislio sam i zadovoljan sam ovom grupom. Ako nema velike polemike, znači da smo u pravu. Da ste na mom mestu, verovatno biste 99 odsto uradili isto. Ne smete gledati navijački, sa strašću ili raditi nešto što se kosi sa etikom“, objasnio je selektor.

Stojković veruje da će podrška navijača i atmosfera u Beogradu pomoći ekipi da ostvari kontinuitet u najjačem takmičenju.

„Ambijent u Beogradu je prepoznatljiv. Oba srpska kluba imaju perspektivu na duge staze u Evroligi. Vidimo da mnogi ljudi iz inostranstva dolaze da gledaju utakmice Partizana i Zvezde i mislim da je to najbolja atmosfera u Evropi.“

Piksi je direktno predstavio ambicije za Evropsko prvenstvo: želi da Srbija stigne do četvrtfinala.

„Voleo bih da budemo među osam najboljih. Da prođemo prvi krug i preskočimo sledeću prepreku. Ništa ne bih potpisao unapred, ali u fudbalu je sve moguće. Setite se Grčke 2004. godine, smejali su im se, a postali su prvaci Evrope!“

Корбац Маестро

Recent Posts

Nole ruši rekorde

Đoković prestiže Federera u još jednom parametru. Kada se čini da je na ivici poraza…

16 hours ago

Bernabeu molio Krosa da ostane uz ovacije za pamćenje (VIDEO)

Nemac se zahvalio na željama, ali je ipak odlučio da preda baklju mlađima od sebe.…

16 hours ago

Maveriksi lako sa Minesotom: Luka zakazao finale sa Seltiksima (VIDEO)

Košarkaši «Dalas Maveriksa» savladali su «Minesota Timbervulvse» sa 124:103 u petoj utakmici finalne serije plej-ofa…

4 days ago

Olga Danilović savladala 10. teniserku sveta na Rolan Garosu (VIDEO)

Srpski ženski tenis ponovo ima predstavnicu u trećem kolu Rolan Garosa. Olga Danilović je uspela…

4 days ago

Bodiroga: Zvezda i Partizan imaju svetlu budućnost u Evroligi

Direktor Evrolige Dejan Bodiroga o statusu večitih rivala. «Crvena zvezda» kao šampion ABA lige još…

5 days ago

«Olimpijakos» u Slavlju: Jovetić i Kovačević Posvetili Prvi Evropski Trofej Porodicama

Olimpijakos osvojio UEFA Ligu konferencija, istorijski uspeh za klub iz Atine. Slavlje u Pireju trajalo…

5 days ago