Basketball

Denver se raspao u svom domu! Jokićev tim nemoćan protiv odbrane Minesote

I dok fanovi Denvera iščekuju da Nikola Jokić po treći put u četiri godine osvoji MVP titulu NBA lige, njihovi snovi o odbrani šampionske titule sve više bledi. Posle druge utakmice polufinala Zapadne konferencije, postavlja se pitanje da li će aktuelni šampioni uopšte stići do finala konferencije, a kamoli izbeći eliminaciju od Minesote. Denver je, samo dva dana nakon što je izgubio prvu utakmicu serije, doživeo katastrofalan poraz na domaćem terenu – 106:80 od Timbervulvsa.

Utakmica je bila gotova već u prvom poluvremenu, tokom kojeg su igrači Minesote dominirali, čineći Denverov tim bespomoćnim. Iako je u Minesoti nedostajao Rudij Gober, koji je odsutan zbog rođenja deteta, njegov izostanak nije umanjio snagu tima. Vukovi su leteli po terenu, dominantno igrali u odbrani i efikasno zatvarali sve pokušaje Denvera.

Denver je bio poput dezorganizovanog orkestra, gde je svaki član svirao kako je hteo. Tim Minesote, s druge strane, igrao je sinhronizovano, sa jasnim planom i odličnom izvedbom kako u odbrani, tako i u napadu. Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards predvodili su svoj tim sa po 27 poena, dok je Jokić, uprkos timskoj slabosti, uspeo da zabeleži 16 poena, 16 skokova i osam asistencija.

Marej i ostatak tima bili su potpuno izgubljeni, bez energije i pravog odgovora na snažnu igru protivnika. Marej, koji je u prethodnoj utakmici bio efikasan protiv Lejkersa, ovoga puta je potpuno nestao pod pritiskom odbrane Minesote, postigavši samo osam poena.

Za Denver, koji je još uvek prvi na Zapadu, ovo je bila teška lekcija o tome šta znači igrati protiv tima koji je u potpunosti posvećen svojoj misiji. Sada se serija seli u Minesotu, gde Denver mora da nađe način da se vrati u igru, ako želi da zadrži šanse za dalje takmičenje.

Корбац Маестро

Recent Posts

Oklahoma i Boston impresivno započeli polufinale (VIDEO)

U direktnom duelu dva MVP kandidata, Šaj Gildžes-Aleksander je nadmašio Luku Dončića, vodeći Oklahomu do…

4 hours ago

Borusija Dortmund ponovo na putu do finala Lige šampiona na Vembliju (VIDEO)

Borusija iz Dortmunda se vraća na Vembli, stadion koji im je pre 11 godina bio…

4 hours ago

Neuspela misija srpskih teniserki u kvalifikacijama za Rim

Srpske teniserke, Olga Danilović i Aleksandra Krunić, nisu uspele da se kvalifikuju za glavni žreb…

5 hours ago

Novak Đoković je odradio prvi trening u Rimu (VIDEO)

Novak Đoković, svetski teniski prvak, započeo je svoje pripreme u Rimu izuzetno dobro raspoložen. U…

1 day ago

Dva igrača Zvezde nisu na prodaju

Crvena zvezda je obezbedila svoju 35. šampionsku titulu i već počinje da planira sastav za…

1 day ago

Nikola Jokić na pragu trećeg MVP naslova u NBA ligi

Očekuje se da će Nikola Jokić biti proglašen za MVP-a NBA lige treći put, sa…

2 days ago