Basketball

Crvena Zvezda planira sezonu 2024/25: Đurišić i pojačanja u centru i pleju prioritet

Iako sezona u Evroligi nije završena po željenim ambicijama, uspeh u Jadranskoj ligi osigurao je Crvenoj Zvezdi mesto među elitom i naredne sezone. Ključni cilj na Malom Kalemegdanu jeste izgradnja stabilnijeg tima pod vođstvom Janisa Sferopulosa, kako bi se izbegli česti trenerski preokreti i postavio temelj za dalji razvoj i uspehe u evropskim okvirima. Sferopulos, čiji ugovor traje do juna naredne godine, naglasio je u nedavnom intervjuu da će izgradnja tima biti usmerena oko već postojeće jezgre igrača.

Trenutno, roster Crvene Zvezde broji 17 igrača sa aktivnim ugovorima, a među njima su i mladi talenti poput Andreja Kostića koji se smatraju budućnošću kluba. Ipak, mnogo pažnje privlači potencijalni dolazak Nikole Đurišića, koji bi, nakon NBA drafta, mogao postati važan deo tima ukoliko ne pređe u NBA. Đurišić, navijač Crvene Zvezde, već je pokazao interes da igra za klub ukoliko ostane u Evropi.

S druge strane, Uroš Plavšić je već potpisao za Zvezdu i očekuje se da će imati značajnu ulogu u timu. Međutim, ostaje neizvesnost oko Nikole Topića, čiji se povratak u klub čini sve manje verovatnim.

Što se tiče igrača čiji ugovori ističu, lista je dugačka. Kapiten Branko Lazić, kao i iskusni Miloš Teodosić, čija je uloga i dalje ključna uprkos godinama, očekuje se da ostanu u klubu. Međutim, sudbine igrača kao što su Rokas Giedraitis, Trej Tompkins, Fredi Gilespie, Majk Tobi i Džavonte Smart ostaju upitne. Posebno je zanimljiva situacija sa Giedraitisom, čija se uloga znatno promenila dolaskom Sferopulosa, i čiji ostanak u klubu nije siguran.

Crvena Zvezda se takođe fokusira na pojačanja na pozicijama centra i pleja, s obzirom na to da su promene na tim pozicijama neizbežne. Klub se priprema za ozbiljne promene kako bi osigurao konkurentnost kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni, sa ciljem da u nadolazećoj sezoni ostvari bolje rezultate u svim takmičenjima.

Корбац Маестро

Recent Posts

Đoković preokretom do polufinala u Ženevi!

U napetom meču punom obrta, Novak Đoković je uspeo da savlada Talona Grikspora sa 7:5,…

3 days ago

Odbijena ponuda za Saldanju, interesovanje iz Engleske i Portugala raste

Fudbalski agent Mateusa Saldanje potvrdio je da su «Partizan» odbili ponudu od 8 miliona evra…

3 days ago

Trostruka pretnja za Real Madrid na vrhu Evrope

Košarkaški velikani «Olimpijakos», «Panatinaikos» i «Fenerbahče» udružuju snage na Fajnal foru Evrolige u Berlinu sa…

3 days ago

Olga Danilović osvojila mesto u glavnom žrebu Rolan Garosa

Srpska teniserka Olga Danilović obezbedila je učešće u glavnom žrebu Rolan Garosa nakon što je…

4 days ago

Nikola Jokić predvodi “Orlove” na Olimpijadi u Parizu

Najbolji igrač današnjice, Nikola Jokić, pridružiće se reprezentaciji Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu,…

4 days ago

Atalanta osvojila prvi evropski trofej, Leverkuzen bez “triple krune” (VIDEO)

U dramatičnom finalu evropskih takmičenja, Atalanta je ostvarila istorijsku pobedu nad «Bajer Leverkuzenom» rezultatom 3:0,…

4 days ago