Basketball

Aleksej Pokuševski stiže u Partizan

Partizan je na pragu da završi formiranje tima za narednu sezonu, a poslednje pojačanje je Aleksej Pokuševski, reprezentativac Srbije.


Partizan uskoro će kompletirati ekipu za narednu sezonu, a najnovije pojačanje koje stiže u redove crno-belih je Aleksej Pokuševski, reprezentativac Srbije. Dogovor između Pokuševskog i Partizana je postignut, a samo je preostalo da se zvanično potvrdi saradnja. Mladi košarkaš je tokom leta čekao novi angažman u NBA ligi, nakon što je dobio otkaz u Šarlotu, ali je odlučio da prekine čekanje i prihvati ponudu Partizana i trenera Željka Obradovića. Prvi konkretan kontakt uspostavljen je još tokom priprema reprezentacije.

Pokuševski je u NBA ligi proveo četiri godine, nakon što je iz Olimpijakosa prešao u Oklahomu. Iako je povremeno blistao, povrede su ga ometale da se ustali u timu. U Šarlotu je dobio priliku, ali ga tamo više ne vide kao deo tima, u kojem ostaje Vasilije Micić.

Sa dolaskom Pokuševskog, Partizan verovatno završava sklapanje tima za ovu sezonu. Do sada su potpisani Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina, a takođe su dogovoreni dolasci Arijana Lakića, Sterlinga Brauna, Karlika Džonsa, Duana Vašingtona, Marija Nakića, Isaka Bonge, Ajzee Majka, Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, a poslednji u nizu koji je potpisao ugovor je mladi Mitar Bošnjaković.

Nikola Štavić

Recent Posts

Crvena zvezda cilja Johanesa Vojtmana

Nakon rastanka sa Olimpijom iz Milana, nemački krilni centar Johanes Vojtman bi mogao postati novo…

44 mins ago

Novak Đoković zahvalio navijačima na veličanstvenom dočeku (VIDEO)

Na svečanom dočeku sportista ispred Skupštine, Novak Đoković se obratio navijačima nakon osvajanja zlatne medalje…

56 mins ago

Miloš Milojević proglašen najboljim trenerom Emirata

Nakon osvajanja duple krune sa Al Vaslom, Miloš Milojević je proglašen najboljim trenerom u fudbalskoj…

1 hour ago

Treće uzastopno zlato za vaterpoliste Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je treće uzastopno olimpijsko zlato pobedom nad Hrvatskom u finalu Olimpijskih…

1 day ago

Delfini potopili Amerikance: Srbija u finalu Olimpijskih igara

Srpski vaterpolisti nastavljaju da ispisuju istoriju na Olimpijskim igrama 2024, osiguravši najmanje srebrnu medalju nakon…

4 days ago

Partizan posrnuo u prvom susretu sa Luganom (VIDEO)

Partizan nije iskoristio domaći teren u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pretrpevši…

4 days ago