Organizatori Green Festa podsetili su da je konkurs za prijavljivanje autorskih radova na ovaj četvrti Međunarodni festival zelene kulture otvoren još mesec dana. Dakle, filmadžija sa delom koje obrađuje temu povezanu sa ekologijom,   mogu konkurisati u narednih mesec dana I eventualno obezbediti učešće na festivalu. Pod motom Četiri boje zeleno, festival će biti održan od 13 – 15. novembra u beogradskom Domu omladine.

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve učesnike, bez ograničenja u uzrastu, a biće uvažene sve prijave ako je tehnika snimanja u potpunosti amaterska. U okviru ove kategorije biće nagrađeni najbolji učesnici u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27 i preko 27 godina. Specijalnu nagradu Grada Beograda će dodeliti predstavnik Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Nagrade za pobednike u okviru amaterskog programa takmičenja je obezbedio Vip mobile.

Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma, najavili su organizatori Green Festa.