Kako ozeleniti najpopularniji sport, to je pitanje s kojim će se suočiti učesnici konferencije projekta Life Tackle - doprinos ekološkoj održivosti u sportu. Konferencija će biti održana u Briselu, 3. marta 2020, i njeni paneliisti će predstaviti sve ekološke inicijative koje pobuđuju pažnju u svetu fudbala i sporta uopšte.

Ova tema dodatno je aktuelizovana najavom FIFA da će se zalagati da Svetski kup 2022 u Kataru dostigne cilj da bude karbonski neutralan. Dostizanje nulte tačke u emisiji CO2 na Svetskose na sve njegove aspekte, od gradnje stadijuma, do distribucije hrane. Panelisti na konferenciji Life Tackle u Briselu će posebno govoriti o najboljem mogućem upravljanju stadionima i fudbalskim klubovima u dsotizanju ekoloških ciljeva u sportu.

Jedan od takvihekoloških  ciljeva postavljen je nedavno u Nemačkoj, a to je zamena svh veštačkih fudbalskih terena prirodnom travom. Ona je naišla na otpore u startu. U Francuskoj ministarstvo razmatra uvođenje zakona po kom bi pesticidi, a najpre fungicidi bili potpuno zabranjeni za upotrebu na sportskim terenima. Ova zabrana je već na snazi na mnogim stadionima u Francuskoj, ali ne i na svim. U Engleskoj je urađena studija koja je došl do zaključka da su po kriterijumima ekološke osvešćenosti četiri kluba vodeća: Arsenal, oba Mančestera, i Totenhem.