Velike automobilske kompanije se dovijaju kako da prate tempo i duh vremena. Svoju ponudu prilagođavaju mlađim generacijama koje, posebno u  velikim gradovima, ne žele automobile u vlasništvu. Ako im zatreba, ipak, mogu da ih imaju na raspolaganju I to je manje više koncept Valskwagenove usluge “We Share”. Iz kompanije najavljuju da će deljenje – iznajmljivanje automobila uslugu proširiti I na električne automobile.

Foto: volkswagenag.com

Za početak We Share sa električnim autima biće dostupna U Berlinu a onda i drugde. Berlin je odabran zato što je u glavnom gradu Nemačke Volswagenova usluga deljenja automobila uveliko u upotrebi, pa će ovaj grad biti povoljno tlo za start električnih modela. Kompanija najavljuje da se sve zasniva na fleksibilnom deljenju auta iz flote koja je po celom gradu i ima jasne oznake, odnosno veoma je vidljivo da se radi o „We Share“ automobilima..

U eko sistemu deljenja automobila na ulicama Berlina će biti na raspolaganju 1.500 golfova na električni pogon, i to u poslednjem kvartalu 2019. godine. Nešto kasnije pridružiće im se još 500. „Želimo da motivišemo mlade, urbane korisnike da koriste e-mobilnost. Stanovnici Berlina biće među prvima koji će moći da koriste We Share“ ponudu,“ naveo je predstavnik kompanije Jurgen Stakman.