Predstavljen je u septembru ove godine, a o njegovoj moći govori najava da će do kraja 2014. model biti usavrešen do prestizanja brzine od 600 km/h. Zvuči nemoguće, ali to planiraju konstruktori najmoćnijeg, najbržeg,   stoprocentno električnog auta Venturi VBB-3, koji je ustvari konstruisan  spajanjem dva cilja  - dostizanje rekordnih brzina na tlu i električni alternativni pogon motora.

Ovo je treća generacija istog modela, ima maksimalnu brzinu  od oko 500 km/h, a naredni bi trebalo da bude još brži. Venturi automobili  drže zvanični record FIA u dostizanju najveće brzine na tlu i on iznosi  495 km/h. Naravno, po izgledu ova električna čuda imaju mnogo više veze sa raketama nego automobilima.

VBB-3, auto koji će izgleda više leteti nego voziti, plod je saradnje francuske kompanije Venturi i OSU Car – Centra za istraživanje automobile iz Ohaja. Tim konstruktora radio je na modelu VBB-3 poslednje dve godine. Kompanija Venturi skoro deceniju i po uvodi inovacije na polju električnih automobile, i svoje modele vezuje za pojam brzine i trkačke performanse.  I promocije vezuje za poznate ličnosti poput Baraka Obame i princa Alberta od Monaka, koji je prvi otrkio Venturi VBB-3. S druge strane, Centar iz Ohaja je u Americi glavna istraživačka stanica kada su u pitanju motori na alternativna goriva, odnosno električnu energiju.