Glavni raspon mosta koji povezuje obale beogradskih naselja Zemun i Borča juče je spojen, a svi radovi na mostu na Dunavu trebalo bi da budu završeni do 27. decembra ove godine. Ministar saobraćaja, Aleksandar Antić je najavio i da će do septembra 2015. godine biti završene i pojedine pristupne saobraćajnice od Zrenjaninskog puta do Pančevačkog mosta.

Otvaranje mosta Zemun - Borča će u znatnoj meri rasteretiti saobraćaj, prvenstveno jer će teretni saobraćaj iz Banata biti izmešten iz grada, a most će biti i veza sa koridorima 10. i 11. Radovi na ovom mostu počeli su krajem oktobra 2011. godine, a kada bude završen, Beograd će dobiti most sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane.

Gradnja mosta vredna je 170 miliona evra, a 85% sredstva za izgradnju mosta stiže i kineskog kredita, dok ostatak stiže iz republičke i gradske kase. Povodom završetka radova na glavnom rasponu mosta, gradilište su obišli predsednik republike Srbije, Tomislav Nikolić, ambasador Kine u Beogradu, Džang Vanšue, predsednik i član Privremenog organa Beograda, Siniša Mali i Nikola Nikodijević.